Bivši robijaš, Radoica Milosavljević Maša, ima nameru da kupi RTK i još tri televizije!

Radoica Milosavljević, biznismen iz Kruševca koji je zbog privrednog kriminala odležao četiri godine u zatvoru, prijavio se za kupovinu četiri lokalne televizijske stanice.

Ukoliko mu se planovi ostvare, u njegovom posedu bi, osim njegove firme „Sloga“, mogli da se nađu i RTV Kruševac, RTV Trstenik, RTV Brus i RTV Pančevo.

Milosavljević ne demantuje da je otkupio dokumentaciju za privatizaciju četiri televizije, ali negira priče o poslovnoj povezanosti s ministrom Gašićem, Kruševljaninom koji je takođe u medijskom biznisu.

– Televizije kupujem samo u interesu svog džepa, a ne džepa SNS ili Bate Gašića. Njega poznajem, ali nemam nikakve poslovne veze s njim. Uostalom, nisam ni član SNS, već SPS, i to od osnivanja. U vlasti sam bio kao zamenik gradonačelnika od 2009. do 2012. i od tada nisam više aktivno u politici, već u biznisu. Ozbiljan sam kupac i ne znam šta je tu vama čudno – kaže Milosavljević za „Blic“.

I ministar odbrane Bratislav Gašić negira bilo kakvu poslovnu povezanost s Milosavljevićem.

– Nemam nikakve veze, kao ni moja porodica, s mogućim kupovinama televizijskih stanica od Milosavljevića. Takva informacija je apsolutno netačna – rekao je Gašić za „Blic“.

 

Ko je Radoica Milosavljević Maša (68)

– vlasnik preduzeća za proizvodnju plastične ambalaže „Sloga“.
– vlasnik klinike „Sloga medik“
– dva puta osuđivan (zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave 1985. godine je osuđen na 18 meseci zatvora, a 1988. je ponovo osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja)
– bio direktor Sportskog centra, predsednik FK Napredak i predsednik Sportskog saveza
– 2009-2012. bio zamenik gradonačelnika

 

Gradska nagađanja – gde ima dima ima i vatre!

Da pri ovoj kupovini nisu čista posla, građani su naslutili već po objavljivanju cene koštanja televizija za koje je Agencija za privatizaciju pokrenula postupak za prodaju, a o čemu smo već pisali. Najnovije čaršijske priče se vode o tome da se Radoica Milosavljević Maša namerio kupiti televizije u ime ministra Bratislava Gašića, a zauzvrat će sada biznismen Maša imati svu moguću podršku, političku i svaku drugu zaštitu, da će mu biti omogućeno širenje svog posla. Ministru Bratislavu Gašiću, visokom funkcioneru SNS-a će na taj način biti dostupni mediji, a zatvoreni za sve druge političke opcije, u borbi na predstojećim izborima koji će se uskoro održati. I kupac Maša i ministar Gašić negiraju da su u bilo kakvom poslovnom odnosu u ovoj transakciji, ali zar bi priznali i da jesu?!

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply