Bivši radnici DIP Savremenog doma najavili proteste zbog nekažnjavanja rukovodioca koji su rasturili imovinu firme, bez sudskih posledica!

Protest bivših radnika Drvnog kombinata

„ODRŽAĆEMO SKUP U CENTRU KRUŠEVCA“ Protesti bivših radnika drvnog kombinata – Oko 70 bivših radnika DIP „Savremeni dom“ protestovalo je danas ispred ulaza u fabriku tražeći da se reši pitanje isplate zaostalih zarada.

Protest bivših radnika Drvnog kombinata

Foto: S. Milenković / RAS Srbija Protest bivših radnika Drvnog kombinata

– Potražujem 40 plata, odnosno oko 1,1 milion dinara. Isto toliko potražuje i moja supruga. Imamo sudska izvršna rešenja ali ne možemo da naplatimo. Radio sam do 2013. godine i pitam se zašto nisu procesuirani ljudi koji su od 2004. do 2013. godine raskrčmili imovinu „Savremenog doma“ – kazao nam je Srbobran Damnjanović.

Ukupno oko 400 bivših radnika „Savremenog doma“ potražuje od 24 do 36 plata. Tvrde da od prodaje preostale imovine mogu da se isplate njihova potraživanja.

– U Beogradu imamo dva lokala od 200 kvadrata, u Beogradskoj ulici. Njihovom prodajom dobilo bi se dovoljno para za isplatu svih radničkih potraživanja. Imamo i lokale na Kosovu. Lopovi raznose imovinu iz fabrike, staro gvožđe i mašine, jer fabrički krug od 26 hektara čuvaju samo dvojica čuvara. Pokušali smo da kontaktiramo stečajnu upravnicu koja je u Jagodini i vodi stečaj u 12 preduzeća ali nije htela da razgovara sa nama – ističu ogorčeni radnici nekadašnjeg drvnog kombinata.

PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju

U najboljim danima DIP „Savremeni dom“ je upošljavao oko 1.500 radnika. Firma je otišla u stečaj pre nešto više od godinu i po dana i još uvek nije raspisan nijedan oglas za prodaju imovine koja se procenjuje na tri miliona evra. Ukupna dugovanja „Savremenog doma“ prema poveriocima su između 400 i 500 miliona dinara.

Nezadovoljni radnici su najavili da će narednih dana prijaviti skup policiji i održati protestni skup u centru Kruševca.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply