Bez liste čekanja na upis u Kruševačke vrtiće

Nata_Veljković

Protekla 2012.-ta bila je vrlo uspešna u Predškolskoj ustanovi „Nata Veljković“ u oblasti vaspitno-obrazovnog rada i investicija. Programom rada obuhvaćeno je 3 hiljade mališana sa teritorije grada Kruševca, a obaveznim pripremno predškolskim programom 98 % dece. U ovoj ustanovi planovi za 2013.-tu su proširenje kapaciteta i kapitalno održavanje objekata, za šta će biti izdvojeno više od 16 miliona dinara.

Nata_Veljković

Kruševačka predškolska ustanova „Nata Veljković“ u 2012. godini radila je na poboljšanju uslova rada. Prioritet je bio primanje dece iz osetljivih grupa, a poseban akcenat je stavljen na program zaštite dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.Programom rada obuhvaćeno je 3000 mališana na teritoriji grada, a obaveznim pripremno predškolskim programom oko 1250-toro dece, odnosno 98 %.

U 2012. nastavljene su aktivnosti u okviru IMPRES PROJEKTA. Reč je o postavljanju dva montažna objekta u vrtićima „Naša radost“ i „Leptirić“, što će u ovoj 2013. godini povećati kapacitet predškolske ustanove za oko 150 mališana i time će Kruševac biti jedan od retkih gradova u Srbiji koji neće imati listu čekanja za upis u vrtić. Investicije u 2012. iznosile su oko 11 miliona dinara, delom iz budžeta grada, a delom iz sopstvenih sredstava. Od kapitalnih ulaganja dir. PU „Nata Veljković“ Vesna Živković izdvaja novu opremu za Kuhinju Pionir i uvođenje HASAP sistema, obnavljanje hidroizolacije na krovovima vrtića Golub mi9ra, Biseri i Kuhinje Pionir i sanacija mokrih čvorova u Leptiriću. U 2013. godini planirano je kapitalno održavanje objekata vrednosti 16 miliona i 800 hiljada dinara kaže dir. Živković.

U planu je da na proleće zgrada Dečije zaštite bude u potpunosti predata Predškolskoj ustanovi na korišćenje,  koja će biti prilagođena potrebama vrtića.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply