Bez interesovanja gradjana za reprogram duga za struju

eps_šalteri

Elektrodistribucija Kruševac poslala je više od 18 hiljada ponuda za reprogram dugova za električnu energiju na adrese kupaca iz kategorija domaćinstava i virmana.

eps_šalteri

Na preporuku Vlade Republike Srbije, UO Elektroprivrede Srbije doneo je odluku da se svim potrošačima, u obe kategorije i domaćinstva i privreda, koji na dan 28. februara ove godine imaju neizmireni dug za električnu energiju, a koji je dospeo za naplatu do 31.decembra prošle godine, omogući reprogram ovog duga i izmirenje na više jednakih mesečnih rata, uz istovremeni otpis kamate obračunate i fakturisane u godini.

Kada je Elektrodistribucija Kruševac u pitanju poslato je preko 18 hiljada ponuda za reprogram dugova u obe potrošačke kategorije. „Odziv korisnika na teritoriji Rasinskog okruga je ispod našeg očekivanja jer se od 15 hiljada domaćinstava do sada odazvalo samo 1700, a kod virmanskih potrošača odziv je još slabiji jer se od njih 3200 za izmirenje duga na ovaj način javilo samo 250„, kaže rukovodilac sektora za trgovinu električnom energijom Dragana Timić.

Inače, ukupna dugovanja za struju u obe potrošačke kategorije iznosi oko dve milijarde dinara, a za korisnike koji su zainteresovani da na ovaj način izmire svoje dugove šalteri kruševačke Elektrodistribucije i kancelarija za potpisivanje sporazuma o reprogramu radiće u subotu, 30. i nedelju, 31. marta, od 8 do 15 sati.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply