Belovodska Rozeta glumici Ljiljani Stjepanović

Ljiljana Stjepanović

„Rozeta“ Ljiljani Stjepanović – Ljiljana Stjepanović ovogodišnja je dobitnica „Belovodske rozete“ za izuzetan doprinos srpskoj kulturi

  Ljiljana Stjepanović

Ljiljana Stjepanović

POZNATA glumica Ljiljana Stjepanović ovogodišnja je dobitnica „Belovodske rozete“ za izuzetan doprinos srpskoj kulturi, koja se dodeljuje u okviru istoimene manifestacije u Beloj Vodi kod Kruševca.

– Kao glumica, prvakinja Pozorišta na Terazijama, igrajući u mnogobrojnim TV formatima, odigrala je značajan repertoar za koji je dobila najveća priznanja – navodi se u obrazloženju Programskog saveta 41. „Belovodske rozete“, koja će biti održana od 15. do 17. jula.

Ovo priznanje nije i jedino koje je Ljiljana Stjepanović dobila u Kruševcu. Pre tri godine, uručena joj je prestižna nagrada „Bora Mihailović“ za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije. Priznanje će laureatkinji biti uručeno 16. jula. Na 41.“Belovodskoj rozeti“ najavljen je nastup brojnih umetnika, održavanje 21. Vajarske kolonije „Belovodski peščar“ i 5. Mozaičarske kolonije „Mladen Srbinović“. Po tradiciji, dobitnik „Rozete“ imaće susret sa talentovanim učenicima u okviru Književne škole „Slovo ljubve“. Među dobitnicima ovog priznanja su Peter Handke, Desanka Maksimović, Vladeta Jerotić, Milorad Pavić, Dušan Kovačević i mnogi drugi.

Izvor: Novosti.rs

Link: http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:614987-Rozeta-Ljiljani-Stjepanovic

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply