Beloruska kompanija zainteresovana za privatizaciju 14. oktobra

http://www.037info.net/images/news/14okt.jpg

Beloruska kompanija „Amkador“ zaintresovana je za privatizaciju kruševačke industrije mašina i komponenti „14. oktobar”, kao i za delove Prve petoletke, saopštio je danas novinarima predsednik saveta direktora kompanije „Amkador“ Aleksandar Šakutin.

http://www.037info.net/images/news/14okt.jpg

Šakutin je objasnio da je ta beloruska kompanija pre četiri godine pokušala da privatizuje PPT „Servoupravljači“, ali kako je rekao, iz potpuno nepoznatih razloga kompanija nije dobila odgovor od nadležnih i odustala je od kupovine.

“Sada se situacija očigledno mnogo izmenila i u poslednja dva dana mi vodimo ozbiljne razgovore da privatizujemo nekoliko kompanija u Srbiji”, naveo je Šakutin.

On je, nakon obilaska 14. oktobra sa predstavnicima Agencije za privatizaciju i gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem, izjavio da „Amkador“ i dalje želi da privatizuje petoletkine Servoupravljače, kao i druge delove PPT, kao što su Cilindri i Hidraulika.

“Kada je reč o 14. oktobru, tom preduzeću je potrebna jedna ozbiljna finansijska injekcija u smislu dostizanja tehnologija i gotovih proizvoda, koji bi bili na svetskom nivou”, rekao je Šakutin.

On je izrazio zadovoljstvo što u Srbiji postoji opredeljenje da se u fabrikama kao što je 14. oktobar ponovo pokrene proizvodnja i naglasio da su radnici u njima veoma kvalifikovani.

“Očekujem da ćemo vrlo brzo doći do konrektnih dogovora”, kazao je predsednik saveta direktora kompanije, koja ima sličan proizvodni program kao kruševački 14. oktobar.

Gradonačelnik Gašić je, posle razgovora sa predstavnicima beloruske firme kazao novinarima da Vlada Srbije, kao i predsednik Republike Tomislav Nikolić vode računa o kruševačkom 14. oktobru i da očekuje da će se razgovori sa „Amkadorom“ u vezi sa privatizacijom te fabrike nastaviti.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply