„Bela breza“ i „Radio Kruševac“ za Svetog Trifuna organizuju nagradni konkurs

bela_breza

Povodom predstojećeg praznika Svetog Trifuna, Ekološki pokret Bela breza i Radio Kruševac i ove godine organizuju literarni konkurs o ljubavi i vinu.

bela_breza

Programom rada Ekološkog pokreta Bela breza predviđene su i aktivnosti u oblasti ekologije, što između ostalog, podrazumeva organizovanje nagradnih literarnih temata. Već 15 godina, konkurs o ljubavi i vinu, povodom Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara, Bela breza realizuje uz medijsku pomoć regionalnog Radio Kruševca, ističe profesor književnosti, pisac i predsednik žirija na pomenutom konkursu, Gordana Vlahović:

Konkurs je zaista širok po mogućnostima, odnosno tematski, tako da oni koji pišu stihove mogu da se oprobaju motivski različitim sferama. Predložiću žiriju da kategorišemo radove po godištima, za predškolce, osnovce, srednjoškolce i građanstvo.

Kao rezultat tradiocionalnog konkursa, prema rečima Gordane Vlahović, objavljen je i Zbornik literarnih radova pod nazivom „Žubor života“:

To je rezultat desetogodišnjeg rada na literarnim konkursima i to je zbir najlepših radova dece u prethodnom periodu.

Zainteresovani radove, stihove o ljubavi i vinu, mogu poslati do 5. februara na adresu Radio Kruševca, Trg Kosovskih junaka 6, sa naznakom za literarni konkurs. Dodela nagrada, o kojima će odlučivati tročlani žiri, planirana je za 14. februar, dan Svetog Trifuna.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply