BAHATOST: Bivši gradonačelnik Gašić oteo zemlju aero-kulubu da postavi MIG!

Bratislav Gašić, avion, mig, Kruševac, zemljište, aero-klub Mihajlo Živić, foto

Bahato Skupština grada Kruševca u vreme dok je aktuelni ministar odbrane bio gradonačelnik oduzela zemlju od aero-kluba i postavila avion

Bratislav Gašić, avion, mig, Kruševac, zemljište, aero-klub Mihajlo Živić, foto

Ministar odbrane Bratislav Gašić oteo je zemljište na kojem je krajem prošle godine u rodnom Kruševcu postavio „mig-21 bis“ od aero-kluba „Mihajlo Živić“, otkriva Kurir.
– U vreme dok je Gašić bio gradonačelnik Kruševca, Skupština grada je pismeno obavestila aero-klub da mu se oduzima zemljište na kojem postoje, i to zato što je, kako je navedeno, ta lokacija predviđena za širenje grada i izgradnju komercijalnih sadržaja. Grad je, naime, smatrao da je to njegovo zemljište i želeo je da ga unovči, te je zbog navodnog privlačenja investitora tamo postavljen „mig“. Aero-klub je zato pravdu potražio na sudu, gde je dobio spor s Gradom. Preciznije, poništena je odluka o oduzimanju zemljišta – priča izvor Kurira.

Izvor dodaje da gradska vlast takvu odluku nije prihvatila, već je klubu još jednom poslala rešenje o oduzimanju zemljišta, što je dve strane opet dovelo do suda. Iako je postupak u toku, to nije sprečilo vlast da na spornom zemljištu postavi „mig“ dobijen od države.

Ivan Lazarević iz aero-kluba kaže za Kurir da je takav potez lokalne vlasti i te kako sporan.
– Izgleda da je politika Grada da se građevinske dozvole izdaju bez rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, pa su tako izdali dozvolu i za postavljenje „miga-21“, i to na tuđoj zemlji. Zato smo sada na sudu – kaže Lazarević dodajući da u Gradu važi „zakon jačeg“.

Inače, ukoliko sud još jednom potvrdi da je zemljište u vlasništvu aero-kluba, čuveni „mig“ može da bude i uklonjen.

Ministar Gašić i aktuelni gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović juče nisu odgovarali na pozive.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, Ministarstvo odbrane je prošle godine otpisalo i poklonilo jedan avion samo da bi nekadašnjem gradonačelniku Kruševca ispunili želju da u tom gradu postavi „mig“.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply