Avion MIG 21 – zaštitni znak novog naselja Aerodrom

Foto S. Baboović

Povodom Dana vazduhoplovstva i PVO u Kruševcu na starom aerodoromu postavljen eksponat aviona Mig 21.

 Foto S. Baboović

Ministar odbrane Bratislav Gašić svečano je danas otkrio maketu Miga 21, postavljenu u neposrednoj blizini budućeg stambeno poslovnog kompleksa „Aerodrom“.

Gašić je podsetio da je inicijativu da se na ovom mestu postavi postament sa migom 21, pokrenuo pre osam meseci, pre nego što je postao ministar.

Rekao je da je uveren da će ova maketa obradovati Kruševljane, ali i pripadnike vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane koji danas obeležavaju svoj dan.

Siguran sam da će ovaj park biti mesto gde će roditelji dovoditi svoju decu i pričati im o srpskom vojniku, rekao je on.

sns.org,rs

Naglasio je da postament predstavlja i simbol novog stambeno poslovnog kompleksa i simbol novog Kruševca.

Dodao je da su na izgradnju tog naselja koje bi trebalo da ima osam hiljada stanova i mnoge poslovne objekte, mnogi Kruševljani čekali dve decenije.

Gašić je kao jedan od prioritetnih ciljeva Ministarstva odbrane naveo obnovu našeg vazduhoplovstva i naglasio da su već za narednu godinu opredeljena značajna sredstva za modernizaciju aviona Galeb, te da se radi na tome da se uđe u kupovinu novih vazduhoplova i novih sredstava protivvazdušne odbrane.

Maketa miga 21 koja je danas otkrivena poklon je Vojske Srbije Gradu Kruševcu, a na njenom postavljanju i uređenju čitavog prostora radila su lokalna javna preduzeća, brojni donatori i pripadnici Vojnog zavoda „Moma Stanojlović“.

 

Snimak makete aviona MIG 21 iz letelice sa kamerom (drona):

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply