Autobuske stanice u Kruševcu oblepljene posterima Aleksandra Vučića i SNS sloganima

Jedno od stajališta u centru grada

Izborni plakati SNS i posle izbora ostavljeni na stajalištima gradskog prevoza u Kruševcu. Srđan Milivojević (DS): Cena oglašavanja u Kruševcu nije ispod 1.000 evra mesečno

 Jedno od stajališta u centru grada

Pet meseci nakon izbora plakati SNS nisu uklonjeni sa autobuskih stajališta u gradu, a u opoziciji tvrde da se time krši Zakon o javnom oglašavanju. U Direkciji za urbanizam i izgradnju iznose da nemaju informacije o postavljanju tih plakata.

– To jednostavno nije po Zakonu o javnom oglašavanju, stranački predizborni plakati moraju da se sklone – iznosi Srđan Milivojević, odbornik DS u Skupštini grada. – Kada je SNS platila taj oglasni prostor i na koji vremenski period ga ja zakupila? U vreme kada privatni uterivači dugova harače građane koji nisu platili struju, kada će SNS pokazati ugovor i fakturu o plaćenoj usluzi javnog oglašavanja?

Milivojević dodaje da cena oglašavanja u Kruševcu sigurno nije ispod 1.000 evra na mesečnom nivou. U SNS nam nisu odgovorili na pitanje upućeno elektronskom poštom u vezi s tim kome su i i za koje vreme platili oglašavanje na autobuskim stajalištima.

Iz Gradske uprave prosledili su odgovor Direkcije za urbanizam i izgradnju iz kojeg proizlazi da nadležni u ovom preduzeću prvi put čuju da su naprednjački panoi još okačeni na stajalištima. U odgovoru nadležni iz Direkcije navode da su prema odgovarajućim odlukama 15. oktobra 2013. raspisali oglas za davanje u zakup javnim nadmetanjem lokacija za postavljanje reklamnih panoa i reklamnih tabli na nadstrešnicama za sklanjanje ljudi u javnom prevozu i na stubovima javne rasvete.

– Na licitaciji nije bilo zainteresovanih zakupaca lokacija za postavljanje reklamnih tabli na nadstrešnicama, tako da Direkcija za urbanizam i izgradu JP „Kruševac“ ni sa kim nije zaključila ugovor o zakupu – stoji u odgovoru dostavljenom „Novostima“.


KONTROLA

U komunalnoj policiji nam je predočeno da je ova služba proveravala izborne plakate na autobuskim stajalištima.

VLAST

Na vanrednim parlamentarnim izborima naprednjaci su u Kruševcu osvojili 57,91 posto. Osim SNS, cenzus je u Lazarevom gradu prešao samo SPS, koji, na lokalnom nivou, uz SNS zajedno sa DSS-om kroji vlast. Naprednjaci imaju sve važnije funkcije u gradu, a u njihovim redovima je i gradonačelnik Dragi Nestorović i direktor Direkcije Radmilo Nikolić.

– Kontrolisali smo, skinućemo i plakate koji su naknadno zalepljeni – navodi Jovica Vasić, načelnik Komunalne policije.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply