Audicija za glumce pozorišta Kruška

Pozorište „Kruška” organizuje audiciju za prijem novih članova

Pozorište „Kruška” organizuje audiciju za prijem novih članova

Pozorište „Kruška” organizuje audiciju za prijem novih članova

Ove subote (2. mart 2013.), u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, s početkom u 14 časova, održaće se još jedna audicija za prijem novih članova u Amatersko pozorište „Kruška“. Ukoliko ste talentovani, volite da zaigrate u nekoj predstavi na “daskama koje život znače”, a pritom imate više od 18 godina, ovo je prava prilika za vas! Sve što je potrebno jeste da spremite jedan monolog po izboru, jednu imitaciju, po izboru, kao i stihove neke pesme, koju ćete govoriti na audiciji, takođe po izboru. Nakon predstaojeće audicije, nove članove „Kruške“, koji će biti odabrani na istoj, očekuju radionice dikcije i scenskog pokreta, kao i priprema nove predstave.

Amatersko pozorište „ Kruška“ osnovano je 12. septembra 2011. godine u Kruševcu. Do sada iza sebe ima tri predstave, od kojih je prvu, „Porodične priče“ Biljane Srbljanović, trupa ovog pozorišta izvodila kao neformalna grupa na mnogim festivalima u zemlji, na kojima su osvajali prestižne nagrade. Sa premijernim izvođenjem predstave „Tamna je noć“ u Kruševcu je zvanično otvoreno Amatersko pozorište „Kruška“. Ova predstava je za godinu dana, kao poklon građanima Kruševca, potpuno besplatno, izvedena preko 10 puta i pogledalo ju je preko 2500 građana Kruševca. S ovom predstavom gostovano je u mnogim gradovima širom zemlje od kojih su neki Požarevac, Jagodina, Novi Pazar, Bor, Bela Palanka… Na tri republička festivala amaterskih pozorišta, s ovom predstavom osvojeno je sedam nagrada.

Nakon prošlogodišnje audicije za prijem novih članova, u pozorište je primljeno 12 mladih glumaca amatera, koji su potom prošli radionice dikcije i scenskog pokreta. Trenutno je na repertoaru predstava „To ti je lajf“ koju izvodi mlađi ansambl, koja je pripremljena uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije . Pri osnivanju, ansambl Amaterskog pozorišta „Kruška“, imao je petnaest članova, dok je kasnije taj broj udvostručen, tako da ansambl danas sačinjava tridesetoro mladih ljudi (od 15 do 30 godina) sa teritorije grada Kruševca.

Grad Kruševac je poznat kao rasadnik glumačkih talenata. Setimo se mnogih velikih imena srpskog, a i svetskog glumišta, koja je iznedrio ovaj grad. Svi su oni započeli svoje karijere kao glumci amateri. Ukoliko imate želju i volju da zaigrate na „daskama koje život znače“, dođite na audiciju i postanite deo Amaterskog pozorišta “Kruška”.

Izvor 037 KS portal

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply