ODGOVORNOST – Asfalt se urušio 2 dana nakon zavrsetka radova!

Kruševljani sve glasnije protestuju jer su pored pošte i pijace iskopani rovovi, a Jug Bogdanova ulica je potonula dva dana nakon asfaltiranja!

– Jug Bogdanova je važna jer je tu autobuska stanica i prolazni tranzit. Dva meseca je bila zatvorena zbog rekonstrukcije. Dva dana nakon što je otvorena, pala je velika kiša, a asfalt je posred ulice, u dužini od 50 metara, potonuo pola metra. Čist fušeraj! – priča taksista Darko Ivanović.

U Gradskoj upravi nisu mogli da nam objasne zašto je asfalt napukao. Milutin Tasić, direktor JKP “Vodovod”, kaže da je do pomeranja tla došlo zbog obilnih padavina. Sporni deo je saniran.

 

Haos: Raskopano brdo kod Autobuske stanice

Posebno ogorčenje građana izazvala je odluka da se veliki parking kod Hale sportova, u blizini pet škola i vrtića, zatvori rampom i naplaćuje za korišćenje.

– Svako jutro vozim dete u školu i moram da stanem nasred ulice. Normalno skretanje je moguće jedino iz pravca Dečjeg dispanzera, pa se napravi gužva jer vozila koja dolaze od Medicinske škole ne mogu da skrenu – kaže Nebojša Tomić.

Odbornik Srđan Milivojević (DS) tvrdi da je odluka da se postavi rampa na ulazu na parking “nezakonita i da je skupština nije razmatrala”.

– Odluku je doneo grad i imamo sve dozvole. Rampa je postavljena da bi se uveo red u parkiranje jer su automobili tu ostavljani da stoje i po nedelju dana. Rampu spuštamo u 7.30, a prvih 15 minuta je besplatno kao i za firme koje tu imaju sedište – tvrdi Dragi Marković, direktor JP “Poslovni centar”.

 

Usporena i vozilahitne pomoći

Dosta primedaba građani imaju i na režim saobraćaja u Kosovskoj ulici koja je od dečjeg dispanzera do ulaza u bolnicu jednosmerna. U Direkciji za izgradnju kažu da razmatraju varijantu da se u gornjem delu bolničkog kruga otvori prolaz kako bi vozila Hitne pomoći mogla da stignu do naselja Rasadnik i južnih delova grada.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply