Apotekarska ustanova Kruševac dužna 500 miliona dinara, zadužena nestručnim rukovođenjem ustanovom, političkim namesnicima!

Apotekarska ustanova Kruševac

Apotekarska ustanova Kruševac u dugovima „do guše“

Apotekarska ustanova Kruševac

Prema podacima koji su prezentovani na sastanku sa čelnicima grada Apotekarska ustanova Kruševac ima dugovanja od 283 miliona dinara i nalazi se pred blokadom računa.

Najveća dugovanja, 154 miliona dinara, Apotekarska ustanova ima prema privatnim dobavljačima lekova dok je dug Republičkom fondu za zdravstvenu zaštitu narastao na 129 miliona dinara.

Prema nezvaničnim informacijama dugovanja ove javne ustanove su mnogo veća i iznose skoro 500 miliona dinara.

Apotekarska ustanova Kruševac pokriva šest opština Rasinskog okruga, ima 45 organizacionih jedinica i 202 zaposlena kojima plate kasne nekoliko meseci.

Prema rečima nadležnih sunovrat Apotekarske ustanove je počeo 2015. godine. Inače, na čelu ustanove od 2008. godine nalazi se Miloš Obradović, član SPS. Njemu ističe drugi mandat i uskoro bi trebalo da bude raspisan konkurs za novog direktora.

Upravni i Nadzorni odbor Apotekarske ustanove čine politički postavljeni činovnici, koji nisu iz struke, a odlučuju o najbitnijim pitanjima u vezi rada ustanove, pa je to i uzrok lošeg poštovanja ustanove!

PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju

Od 35 apotekarskih ustanova u Srbiji šest je u blokadi, 11 posluje pozitivno a ostale sa poteškoćama.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply