Anketa: “Vaš stav o prelasku PzP u DS?”

 

Pitali smo vas koji je “Vaš stav o prelasku PzP u DS”.

Anketa: “Vaš stav o prelasku PzP u DS?”

 

 

Odgovarali ste ovako:

  • Ne podržavam (59%, 134)
  • Podržavam (26%, 60)
  • Nemam mišljenje (15%, 33)

Ukupo glasova: 227

Prilikom potpisivanja pomenute asimilacije, predsednik DSa, Dragan Đilas, izjavio je da mu je to najsrećniji dan od kada je preuzeo ovu stranku. Međutim, za pripadnike PzPa ovo je bio tek prvi od najtežih dana od kada je pokret osnovan.

“Ako Dragan Đilas u Beogradu poziva na poštovanje izborne volje, zašto je ne poštuje u Kruševcu, kada je tako veliki legalista,” upitao je Gašić i napomenuo da bi građani glasali za DS pre osam meseci, da su hteli tu partiju u vlasti. “Žao mi je što u Pokretu za promene zbog ličnih interesa nisu prepoznali da ovaj brod ide u dobrom pravcu,” naglasio je tada.

Nije prošlo mnogo, a gradska vlast je najavila razrešenja dužnosti onih, koji su na iste postavljeni iz redova PzPa (naravno, popularno nazvani “preletači” se očekuju, a proleće je i pravo doba za ptice selice, te se u gradu uveliko priča ko će i u koje stranke, kako bi se zadržale fotelje). Možda i najveći šok za DS, ili za Pokret za promene, bilo je razrešenje dužnosti dr Katančevića u Ribarskoj banji.

Ali, najinteresantnije pitanje, ono na koje verovatno nećemo skoro dobiti odgovor, je ono najstarije…

Zašto?

Zašto bi neko napravio tako veliku grešku, toliko očiglednu da je svima, osim njima, bilo jasno šta će biti posledice?

Da li je, i ko, obećao PZPu ili dr Katančeviću da će se desiti nešto toliko nemoguće kao što je koalicija SNS i DS? I kako je uopšte čovek sa toliko iskustva u politici mogao da poveruje u nešto tako besmisleno?

Kruševačka politička scena često podseća na latino-američke sapunice, gde su preokreti i dešavanja vrlo providni, priča potpuno prazna, ali zato kraja nema… Možda nema posla, možda smo po platama daleko ispod ostalih, ali ko se bavi politikanstvom vodi veoma dinamičan i često jako isplativ život… Da li će kompletno stanovništvo grada na kraju završiti u nekoj od političkih stranaka? Ostanite uz nas, saznaćemo…

Izvor 037KS portal grada Kruševca

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply