Otvaranje angio-sale je zaista veliki poduhvat za naše odeljenje i kardiologiju, a mi ćemo i nadalje raditi sa kolegama iz tercijalnih ustanova iz Kragujevca, Niša i Beograda, koji pomažu edukaciju naših stručnjaka – predočava dr Ljubica Đinđić, načelnik internističkog sektora i koronarne jedinice.

Dok sala ne bude potpuno spremna za prijem tokom sedam dana u nedelji, rad sa kolegama iz većih centara će se nastaviti. Nedavno je sticajem okolnosti prof. dr Vladan Vukčević uradio u Kruševcu i prvu primarnu koronarnu intervenciju, kod pacijenta koji se samo pola sata pre ulaska u angio-salu javio sa bolovima u grudima.

Angio-sala je počela sa radom nekom svojom dinamikom, sprovedene su sve administrativne procedure, nabavljen materijal, potpisani su ugovori sa tri klinička centra, tako da je sada omogućeno da se procedure obavljaju petkom i subotom – predočava dr Vesna Stević Gajić, direktorka bolnice.

Inače, u Upravnom odboru bolnice napominju da je pored angio-sale omogućen i rad još dve sale, za ortopediju i oftalmologiju, kao i da su u prethodne dve godine nabavljena tri saniteta i četiri ultrazvuka, koja se danas koriste na odeljenjima dečje hirurgije, ginekologije, gastrologije i na internom odeljenju.

Foto Arhiv bolnice

SREĐUJU CELU BOLNICU

U NAREDNIH nekoliko godina radićemo na temeljnoj rekonstrukciji bolnice, sređivanjem parternog uređenja, energetske infrastrukture, a za mesec dana, nadam se, krenuće se sa rekonstrukcijom zgrade Hitne pomoći – napominje Boban Gašić, potpredsednik UO bolnice, dodajući da je u toku postupak nabavke magnetne rezonance, skenera i dva rendgen aparata.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:848615-Angio-sala-dragocena-za-pacijente-Opste-bolnice-Krusevac-Spasli-cak-20-zivota