Aleksandra Milojević, učenica Ekonomske škole iz Kruševca, pobednica takmičenja ekonomskih škola!

Održano takmičenje ekonomskih škola – U Bečeju je završeno dvodnevno Republičko takmičenje ekonomskih škola. U konkurenciji 36 ekonomskih škola iz čitave Srbije pobedila je učenica Ekonomske škole iz Kruševca.

 

Pobednici Republičkog takmičenja Aleksandri Milojević maturantkinji Ekonomske škole iz Kruševca ukus pobede nije nov ali, ipak, prija.

 

„Već tri godine se takmičim iz matematike. I tu sam prva bila sve tri godine. Ovaj mi je osećaj već poznat kao i saznanje da neko i dalje gleda na nas sve. Stvaro je lep osećaj. Mislim da se na mlade i pametne ne gleda dovoljno ali, koliko god da se gleda to je što je“, rekla je za RTV Aleksandra Milojević.

Prošlogodišnji pobednik a ovogodišnji organizator takmičenja, Ekonomsko-trgovinska škola sasvim je opravdala izboren status domaćina o čemu svedoči izostanak žalbi i pritužbi.

„Test je primeren i sastavljen u skladu sa udžbenicima koje naši učenici koriste. Nikakvih neregularnosti nije bilo. Po mom subjektivnom mišljenju test nije bio jako težak. Učenici su sasvim zadovoljno izlazili nakon završetka izrade testa“,ne bez ponosa istakla je nastavnica ekonomske grupe jezika Branislava Ivković.

Takmičenje su budno pratili predstavnici nekoliko fakulteta na kojima se izučava i ekonomija koji su drugog dana i predstavili svoje naučne institucije.

„Nama je znanje prevashodno. Jer, verujemo da samo ljudi koji znanje i kompetenciju mogu u ovako surovoj konkurentskoj ekonomiji da uspeju i da budu pobednici. Mislim da je isto tako važno da mi učesnike na ovom takmičenju na još jedan način nagrađujemo. Ako su bili na prvom, drugom ili trećem mestu, potpuno je svejedno, na bilo kom od pet predmeta koje imamo na prijemnom ispitu mi ih jednostavno oslobodimo tog dela ispita“, kazao je Saša Bošković sa prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Drugo mesto osvojio je Stefan Matić iz šabačke Ekonomsko-trgovinske škole a treće su podelile Kristina Prokić iz Ekonomske škole „Valjevo“ i Aleksandra Konc iz senćanske Ekonomsko-trgovinske škole.

Izvor: Rtv.rs

Link: http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/becej/becej-odrzano-takmicenje-ekonomskih-skola_698146.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply