ALEKSA PREŽIVEO STRAVIČNU NESREĆU KOD JAGODINE, A PROGLASILI GA MRTVIM: Izašli smo negde prema bankini i onda je počelo da puca iza nas i da se čuju krici… (FOTO)

Aleksu Ilića (35) iz Kruševca pojedini mediji su jutros na svojim portalima proglasili mrtvim, a on je imao „ludu sreću“ da ostane živ iz potpuno smrskanog Pežoa 206 u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče kod Jagodine. Njegova prijateljica koja je bila s njim u kolima, a koju je vozio za Kragujevac srećom prošla je ovu saobraćajnu tragediju bez ogrebotine.

ALEKSA PREŽIVEO STRAVIČNU NESREĆU KOD JAGODINE, A PROGLASILI GA MRTVIM: Izašli smo negde prema bankini i onda je počelo da puca iza nas i da se čuju krici... (FOTO)

On se zbog istegnuća vrata i potresa mozga nalazi na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra u Nišu.

„Kada se vidi slika Pežoa, zaista je nestvarno kako smo posle udesa iskočili napolje kod bankine i ostali živi. A jutros baš uznemirenje kada sam ja, a i moji bližnji pročitali na portalima da sam podlegao povredama i umro. To je objavila jedna kuća, a onda su počele da pruzimaju i ostale tako da sam zvao odmah telefonom bližnje da im kažem da to nije tačno“, priča Ilić.

foto: M.S.

On kaže da su svi u koloni po klizavom kolovozu vozili polako.
„Mi smo kod jednog mosta uočili maglu, ali normalnu maglu, ne tako gusta. Onda smo poalko ulazili u neki gusti crni dim gde se nije videla ni traka ni zaustavna traka, ni katadiopteri – tačke za maglu, nikakva svetlosna signalizacija. Nije se ništa videlo na metar i nas je udario otpozadi neki kamion, a mi smo se zakucali valjda u prikolicu. Prijateljica mi je tada rekla „Izlazimo Aki, izlazimo“. Izašli smo negde prema bankini i onda je počelo da puca iza nas i da se čuju krici. Pucalo je nešto na sve strane, ali mi to nismo videli zbog tog crnog dima. Ja se samo sećam da sam posle udara otpozadi potpuno reflerksno skrenu na levo. Ne znam da li nas je to spaslo“, priča Ilić.

On kaže da su ubrzo došli vatrogasci, Hitne pomoći koje su vadile povređene ljude iz smrskan automobila. Njega su juče posetili roditelji i najbliži.

 

Jedan pacijent u niškom KC umro, a jedan je prebačen u šok sobu

Iz stravičnog udesa u Mijatovcu kod jagodine u niški Klinički centar dovezena su tri muškarca. Kruševljanin Nenad Stefanović koji ima oko šeszdeset godina je preminuo jer je zbog povreda bio u komi, a Darko Petrović iz Ćuprije je prebačen na Odeljenje intenzivne nege.

(Kurir.rs/M.S.)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply