Aktivisti 1 od 5 miliona direktoru BIA Gašiću poklonili keramičku pločicu

Aktivisti „1 od 5 miliona“ danas su, tokom posete Kruševcu u okviru predizborne kampanje, pokušali da ostave poklon Bratislavu Gašiću – keramičku pločicu, sa porukom da je krajnje vreme da Gašić napusti državne institucije i vrati se svom prvobitnom poslu.

Aktivisti „1 od 5 miliona“ Gašiću poklonili keramičku pločicu (VIDEO) 1Foto: Jedan od pet miliona

Direktoru BIA i bivšem gradonačelniku Kruševca aktivisti „1 od 5 miliona“ keramičku pločicu pokušali su da ostave u Gradskoj kući, uz molbu zaposlenima da je predaju Gašiću kad ga vide, sve vreme snimajući događaj kamerom.

Međutim, obezbeđenje u Gradskoj kući pokušalo je najpre da aktiviste „1 od 5 miliona“ spreči da snime događaj, ponavljajući da je snimanje zabranjeno, iako je reč o javnom prostoru i da osim obaveštenja da je zabranjeno ulaziti u papučama, šorcevima, sa oružjem i cigaretom, nikakve druge zabrane nisu bile istaknute.

Potom  je portir besno uzeo keramičku pločicu, izneo je napolje i bacio u kantu za smeće.

Aktivisti „1 od 5 miliona“ tim povodom su istakli da su uz simboličan poklon Gašiću želeli da poruče i da prestane da svoje zaposlene u BIA koristi za praćenje i šikaniranje članova ovog Pokreta.

PROČITAJ JOŠ:  Milutin Jeličić Jutka priznao svoj seksualni zločin, pa se sada mesecima čeka na odluku da ode u zatvor!

Podsetili su pritom da je na protestu „1 od 5 miliona“ u novembru prošle godine upravo pripadnik BIA Tomislav Cicvarić davio jednog od organizatora protesta, da je ceo događaj zabeležen kamerom, a da nadležni organi nisu reagovali.

Ponašanje zaposlenih u Gradskoj kući nije jedina neprijatnost koju su aktivisti „1 od 5 miliona“ doživeli danas u Kruševcu.

Kako su objavili, sve vreme u stopu ih je pratio Saša Delić, Kruševljanima vrlo dobro poznat kao predvodnik batinaša Srpske napredne stranke.

Reč je o čoveku, navode iz „1 od 5 miliona“, koji je predvodio iste one batinaše koji su štanglom razbili glavu Borku Stefanoviću upravo u Kruševcu, ali i batinaše koji su svojevremno dovedeni u Brus da jurišanjem na građane brane seksualnog napasnika Jutku.

„To je tek samo jedan u nizu pokušaja zastrašivanja naših aktivista od strane režima. Za prethodnih godinu i po dana bili smo i praćeni, hapšeni, udarani, prećeno nam je. To nas neće zaustaviti, naprotiv – još više nas motiviše da se borimo i za promenu režima i za promenu sistema“, poručili su iz „1 od 5 miliona“.

PROČITAJ JOŠ:  PODMLAĐIVANJE RUKOVODIOCA: Na današnjoj sednici Skupštine grada Kruševac predviđeno je imenovanje pet novih direktora i vršilaca dužnosti direktora u javnim preduzećama i ustanovama

Izvor: Danas.rs

Link: https://www.danas.rs/politika/izbori-2020/aktivisti-1-od-5-miliona-ostavili-poklon-za-gasica-keramicku-plocicu/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply