Akcija suzbijanja prosjačenja i prostitucije u gradu

Sastanak

U poslednje vreme u Kruševcu primećen je veći broj lica koja se bave prosjačenjem, pretežno dece, zatim prostitucijom i druge socijalno devijantne grupe pretežno nasilničkog ponašanja, na već lociranim mestima.

Sastanak

Tim povodom u kabinetu gradonačelnika održan je sastanak kome su, osim gradonačelnika Bratislava Gašića, prisustvovali načelnik Policijske uprave Kruševac Miljan Petrović, komandir Policije Zoran Siketić, Osnovni javni tužilac Milan Đurđević, direktor Centra za socijalni rad Slađana Čabrić i načelnik Komunalne policije Jovica Vesić.

Ova pojava posebno je zapažena na prostoru Arheološkog parka (Porte), u vreme posete ekskurzija, zatim ispred zgrade Gradske uprave, najčešće nedeljom u vreme venčanja, u BID zoni, gde su evidentirane i pljačke posetilaca ugostiteljskih objekata, a najmlađa populacija, pretežno romske nacionalnosti, koristi gradske fontane za kupanje. Sastanak je sazvan da bi se utvrdio presek stanja i donele mere za suzbijanje ovih negativnih društvenih pojava.

U sinhronizovanoj i međusobno koordiniranoj akciji učestvovaće sve pomenute službe i ustanove, a njihova pojačana aktivnost u tom smeru biće otpočeta u četvrtak 30. maja.

Posebno je izražen problem zloupotrebe dece prosjačenjem, koja su u najvećem broju slučajeva mlađa od 10 godina. Centar za socijalni rad nastojaće da ih zbrine, s obzirom na činjenicu da su neadekvatno tretirana i zanemarena u porodici. Lica za koja se utvrdi da postoji osnovana sumnja da su na bilo koji način povezana sa navedenim inkriminisanim radnjama, biće u skladu sa zakonskim ovlašćenjima adekvatno procesuirana. Prema aktuelnim odredbama, podležu krivičnom i prekršajnom postupku.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply