Akcija prikupljanja mobilnih telefona, tableta i računara za učenike osnovnih i srednjih škola koji pohađaju onlajn nastavu organizuje se i u Kruševcu i Rasinskom okrugu

KRUŠEVAC U AKCIJI „VRŠNJACI VRNJŠACIMA“: Doniraj opremu za đake koji pohađaju onlajn nastavu

КРУШЕВАЦ У АКЦИЈИ „ВРШЊАЦИ ВРЊШАЦИМА“: Донирај опрему за ђаке који похађају онлајн наставу

Foto roditelji.me

PRIKUPLJANJE mobilnih telefona, tableta i računara za učenike osnovnih i srednjih škola koji pohađaju onlajn nastavu organizuje se i u Kruševcu i Rasinskom okrugu.

Još danas je moguće konktaktirati lokalne organizacije koje su se priključili akciji „Vršnjaci vršnjacima-digitalne onlajn klupe“,kako bi uređaji došli do đaka kojima je neophodna oprema za praćenje onlajn nastave, a za teritoriju Rasinskog okruga, akciju organizuje i Alternativni centar za devojke.Svako može da donira uređaj tako što će se obratiti ACDZ putem njihovog FB ili Instagram profila.-Uređaji moraju biti ispravni i funkcionalni-napominju u ACDZ Kruševac.-Manje ogrebotine dolaze u obzir,ali jedino ukoliko ne utiču na ispravnost uređaja. Poželjno je da uz uređaj donirate i pripadajući punjač.Takođe, molimo vas da uređaje vratite na sistemska podešavanja kako bi bili spremni za rad kod novih vlasnika i vlasnicaa.

Prema podacima koje je podelila Unija srednjoškolaca Srbije u okviru ove akcije, 37 posto učenika srednjih škola deli računar sa ukućanima, čak 15 posto srednjoškolaca nema pristup računaru(uključujući i telefone i tablete), dok je taj procenat i veći kada je reč o đacima osnovnih škola.

Izvor: Novosti.rs
Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/971358/krusevac-akciji-vrsnjaci-vrnjsacima-doniraj-opremu-djake-koji-pohadjaju-onlajn-nastavu
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply