Agencija za borbu protiv korupcije raspravlja o zloupotrebama Gašića kao gradonačelnika!

Bratislav Gašić

Sporni ugovoriSUKOB INTERESA: Agencija za borbu protiv korupcije 23. decembra o Gašiću

Bratislav Gašić

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije doneće u sredu, 23. decembra, odluku da li je ministar odbrane Bratislav Gašić bio u sukobu interesa kada je kao gradonačelnik Kruševca potpisao ugovore sa kompanijama povezanim sa članovima njegove porodice, izjavio je danas predsednik Odbora Zoran Stojiljković.

On je rekao da je na jučerašnjoj sednici odbora saslušan advokat Bratislava Gašića i da će 23. decembra biti doneta odluka.

Agencija je krajem septembra utvrdila da je ministar odbrane bio u sukobu interesa kada je, kao gradonačelnik Kruševca, zaključio ugovore s firmama u vlasništvu svoje supruge i sina. Posle te odluke, Gašić je uložio žalbu Odboru Agencije, kao drugostepenom organu. Gašićeva žalba dostavljena je Odboru 12. oktobra.

Prema navodima Agencije, Gašić je kao gradonačelnik Kruševca bio u sukobu interesa zbog četiri ugovora. Dva ugovora sklopio je sa kompanijom ADD Prodakšn (Production) u vlasništvu svoje supruge Irene, i još dva sa kopanijom BNZ-Higijenic u kojoj je jedan od vlasnika njegov sin Vladan.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply