Afera kupljen stan švercovanim novcem: Ministar Vulin u Kruševcu ukrao premijerkin šou!

Vulinov šou

Vulinov šou – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić baš nema sreće.

Vulinov šou

Predstavljanje 100 dana rada Vlade koju zvanično predvodi, održano u subotu u Kruševcu, trebalo je da bude kruna njenog dosadašnjeg rada. Sve je lepo zamišljeno i planirano. Prikladno je istorijski važan Kruševac odabran za ovu priliku, pa je i proslava 100 dana Vlade i pomerena nekoliko dana ne bi li se poklopila sa Danom grada. Prigodno je i MSM Grupa, koja posluje u sklopu „Čehoslovak grupe“, na istom događaju preuzela ključeve IMK „14. oktobra“, obećala obnovu proizvodnje i zapošljavanje novih radnika. Premijerka se dobro pripremila. U izveštaju koji je podnela o 100 dana rada Vlade ponovila je da je javni dug smanjen, u budžetu ostvaren suficit, otvoreno više od 30 km auto-puta… i obznanila povećanje plata u javnom sektoru za 10, a penzija za pet odsto. Trebalo je to da bude „šlag na torti“.

Ali u Kruševcu je bio i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je uspeo da „ukrade šou“ svojoj šefici, premijerki Brnabić. Neki novinari su se ponovo usudili da ga pitaju za sumnjivo kupljen stan i dobili su odgovor u Vulinovom stilu. „Iskreno se kajem što sam rekao istinu, što nisam razmišljao kako ta istina zvuči, iskreno se kajem što sam samo rekao istinu – nisam trebao da kažem kako je to urađeno, da mi je pomogla porodica, trebao sam nešto drugo da kažem. Trebao sam da ne kažem istinu… Mogao sam da ne prijavim, da prijavim na suprugu, majku, oca… Legalno, zvanično, javno, prijavio sam kupovinu svog stana, sa suprugom i čitavom porodicom… Trebao sam da postupim kao ovi za koje otkrivate da kupuju jahte po Hrvatskoj…“

Sem nepravilne upotrebe reči „treba“, Vulinova tirada i nije ništa novo. Već viđena bahatost i arogancija. Da naši političari skrivaju imovinu na razne načine, svima je dobro poznato. Jednostavno, njihova zvanična plata i rast porodične imovine koji se po pravilu desi po stupanju ne samo u ministarsku fotelju, već i ulazak u neki Upravni odbor ili bar Skupštinu Srbije, obično su u značajnom neskladu. Nije Vulin izuzetak. Radili su slično i predstavnici bivših režima, ali pravdanje tog tipa („kupuju jahte po Hrvatskoj“) dugoročno ne „pije vodu“. Jer vi ste sad izabrani da budete drugačiji. Dok god građanima ne pokažete da ste drugačiji i pošteniji, novinari i javnost moraju da nastave da postavljaju pitanja o sumnjivo stečenoj imovini i poslovima i traže odgovore. Koliko god to nerviralo Vulina, koji se juče za povećanje plate Vojsci Srbije zahvalio „vrhovnom komandantu“ predsedniku Aleksandru Vučiću. I onda neki mediji pominju mogućnost da Vulin ostane bez ministarske fotelje?

Danas.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply