Afera Bolnica-krađa bakra: Istraga u toku, obezbeđenje plaća štetu

Foto S. Babović

Pre par dana nepoznati lopovi odneli veće količine zaštitnih delova prozora. Jotić: Ako počinioce ne pronađu, obezbeđenje će morati da vrati oko 450 evra.

 Foto S. Babović

Veća količina bakra koja je nestala sa bolničke višespratnice u Kruševcu predmet je istrage, potvrđeno je “Novostima”. Sa zgrade bolnice poznatije kao P8, gde se već dve nedelje menja stolarija, nestalo je 38 bakarnih okapnica. Slučaj je prijavljen policiji, a urađena je i interna kontrola.

 

U bolnici navode da su reagovali u ponedeljak, posle objavljivanja video-zapisa na internetu o navodnom nestanku bakra sa okapnica.

– Oformljena je tročlana komisija koja je u ponedeljak obišla prostor gde se skinuti prozori sa okapnicama i ostalim pratećim elementima odlažu – navodi dr Slobodanka Jotić, direktorka Opšte bolnice. – Komisija je u kratkom roku podnela izveštaj u kojem je konstatovano da na tom prostoru okapnica nema.

Iz bolnice su po prijemu izveštaja podneli prijavu policiji protiv N. N. lica, a urađena je i interna kontrola.

– Pretpostavljamo da je u pitanju bakar, jer niko ne bi krao pocinkovan lim, ali smo prosledili referentnoj laboratoriji trsteničke fabrike “Prva petoletka” uzorak okapnica sa drugih spratova kako bi se precizno utvrdilo o kom se materijalu – radi pojašnjavaju u bolnici. – Ako se počinilac ne nađe, svi koji su bili zaduženi za obezbeđenje vratiće oko 450 evra, na koliko je procenjena vrednost materijala koji bi se prodao licitacijom, pod uslovom da je bakar u pitanju.

O bubašvabama, slabom grejanju i dotrajaloj izolaciji ovog objekta “Novosti” su više puta pisale. U rekonstrukciju oronule zgrade odakle su ukradene okapnice već je uloženo oko 13 miliona dinara. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je u utorak obišao radove na spoljnoj fasadi najavio je i investiciju od 2,5 miliona dinara u sanaciju krova. Višespratnica gde su smeštena odeljenja psihijatrije i neurologije, te infektivnog i dečjeg odeljenja, od najvećeg je značaja za kruševačku bolnicu.

OPTUŽUJUĆI VIDEO

KRAĆI video-materijal pod nazivom “Afera bakar”, koji je osvanuo na “Jutjubu” pored prikaza zgrade sadrži i optužbe o navodnim počiniocima krađe iz redova zaposlenih. Autor jednominutnog snimka, koji se potpisuje kao Zorica Petrović, navodi i da su okapnice navodno težine 200-300 kilograma ukradene 13. i 14. decembra sa prizemlja i prvog sprata.

 

Kruševac Info je prvi pokrenuo priču o ovom događaju:

AFERA KRAĐA BAKRA: Načelnik kruševačke Bolnice uhvaćen u krađi 300 kg bakra

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply