ABHO Kruševac ima novog komandanta

novi_komandant_ABHO_Krusevac

Pukovnik Zoran Stojanović predao je dužnost majoru Zoranu Vukadinoviću, a nakon defilea jedinica 246.bataljona ABHO, priređen ispraćaj u penziju dosadašnjem komandantu.

novi_komandant_ABHO_Krusevac

Dosadašnji komandant 246.brigade ABHO, pukovnik Zoran Stojanović, nakon završene Vojne akademiju kopnene Vojske, službovao je u Varaždinu, Somboru, Novom Sadu i Kruševcu. Za postignute rezulatate u radu pored pohvala i nagrada, odlikovan je Medaljom za vojne zasluge, Ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti 3.stepena i Vojnom spomen medaljom za izuzetne rezultate u vojnoj službi za oficira, rekao je brigadni general Žarko Lazarević, načelnik Štaba u komandi Kopnene Vojske uz konstataciju da pukovnik Stojanović odlazi u zasluženu penziju. Bataljom je pod njegovom komandom bio u samom vrhu po opertivnim sposobnostima u kopnenoj Vojsci, a 2009.godine zbog izuzetnih rezulata u radu proglašen je za najbolji bataljon u kopnenoj Vojsci. Obraćajući se skupu, pukovnik Zoran Stojanović čestitao je novom komandantu i zahvalio na dosadašnjoj saradnji i poželeo dalji uspeh u radu.

Čast mi je i zadovoljstvo da danas primim dužnost komandanta bataljona ABHO, rekao je, između ostalog, major Zoran Vukadinović, dodajući da će se potruditi da opravda ukazano poverenje.

Major Zoran Vukadinović rođen je 1972.u Prokuplju. Završio je Vojnu akademiju Kopnene vojske, i za proteklih 19 godina službovao je sve vreme u Kruševcu. Uoči primanja nove dužnosti, bio je na funkciji zamenika komandanta 246.bataljona ABHO. Pored pohvala i nagrada, za postignute rezulate odlikovan je Ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti.

U ime pretpostavljene komande svečanosti je prisustvovao – brigadni general Žarko Lazarević, načelnik Štaba u Komandi kopnene Vojske, kao i zamenik gradonačelnika sa saradnicima, Siniša Maksimović, predsednik Skupštine grada, Dejan Srdić, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, predstavnici kruševačke eparhije, Policijske uprave, udruženja Vojnih penzionera, SUBNOR-a i rezervnih vojnih starešina, direktori Javnih preduzeća, kao i brojne zvanice iz javnog i političkog života grada i okruga.

Izvor RTK

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply