2017. godine počinje izgradnja bioenergane u Kruševcu, grejanje drvima, potpisan ugovor o izgradnji!

Building Energy na proleće 2017. počinje izgradnju bioenergane u Kruševcu – Ugovoreno snabdevanje biomasom

foto: Alf Ribeiro/shutterstock.com

Predstavnici Srbijašuma i kompanije Building Energy Kruševac potpisali su ugovor o dugoročnoj saradnji. Reč je o eksploataciji drveta, u periodu od deset godina, a ovaj ugovor predstavlja važan korak ka najavljenoj izgradnji bioenergane u tom gradu.

Radovi bi trebalo da krenu na proleće 2017, a očekuje se da bioenergana proradi za grejnu sezonu 2018/2019. godine, navedeno je na sajtu Grada Kruševca. Projekat je vredan više od 20 mil EUR.
Ugovor o eksploataciji drvne biomase su prošle nedelje potpisali v.d. generalnog direktora Srbijašuma Predrag Aleksić i direktor Building Energy Ivan Stajić, a prethodili su mu ugovori sa JKP Kruševac i JP Vodovod.

Direktor kompanije Building Energy za jugoistočnu Evropu Paolo Rosi istakao je da je ugovor sa Srbijašumama ključni momenat na koji se čekalo već duže vreme, i da su sada otklonjene sve prepreke za nastavak realizacije ovog važnog projekta.

V.d. generalnog direktora Srbijašuma Predrag Aleksić rekao je kako očekuje da će ovaj projekat biti „inspiracija i za druge gradove“, objavljeno je na sajtu Grada Kruševca.
– Korišćenjem drveta, koje je obnovljivi energent, biće smanjeno zagađenje i ostvarena velika ušteda – rekao je Aleksić.

Direktor Building Energy Kruševac je rekao da će godišnje eksploatisati 60.000 kubika drveta.

Prema rečima direktora kruševačke Gradske toplane Dragana Azdejkovića, benefiti izgradnje bioenergane biće pouzdanost, jetfiniji energeti i kvalitetna isporuka toplotne energije. Azdejković je naglasio i da će Building Energy finansirati izgradnju toplovoda između bioenergane i Toplane, u vrednosti od 800.000 EUR, navedeno je na sajtu Grada Kruševca.

Izvor: eKapija

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply