14. oktobar štrajkuje do smene rukovodstva

protest_14.oktobar

Pasivni, praktično nepostojeći Nadzorni odbor i neuspešno rukovodstvo, po rečima predsednika odbora „Samostalnog“ i sindikata „Nezavisnost“, Ljubiše Velimirovića i Dejana Mutavdžića, glavni su krivci za višemesečnu poslovnu agoniju Industrije „14. oktobar“ i katastrofalni socijalni položaj radnika.

protest_14.oktobar

Lokalna samouprava podržava opravdane zahteve Sindikata i činimo sve kako bi se ubrzalo rešavanje nagomilanih problema u Industriji „14. oktobar“, izjavio je, u obraćanju radnicima ovog preduzeća, koji su i danas održali protestni skup ispred Gradske uprave, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Inicijativa  gradonačelnika, upućena pre  šest meseci, za razrešenje dosadašnjih i imenovanje novih članova Nadzornog odbora Industrije „14. oktobar“, ostala je bez odgovora, čime je usporen proces konsolidacije poslovodnih struktura i što ima za posledicu, naglasio je  Gašić, sve dublju poslovnu krizu u ovom, za Kruševac, veoma važnom preduzeću.

Organizatori protestnog skupa ispred  gradske uprave, „Samostalni“ i sidnikat „Nezavisnost“  14.oktobra, najavili su za narednu nedelju nastavak protesta u centru grada  dok se, rečeno je, ne imenuje novi Nadzorni odbor i pokrene pitanje poverenja  generalnom direktoru. Protestnom skupu ispred gradske uprave prisustvovali su čelni funkcioneri Veća samostalnog sindikata i regionalnog povereništva sidnikata Nezavisnost u Kruševcu .

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply