14. Oktobar – Sindikat „Nezavisnost“ se oglasio saopštenjem

14.oktobar_ks

Povodom stavova generalnog direktora INDUSTRIJE  14. oktobar Miće Rajića , saopštenjem se oglasio sindikat Nezavisnost ovog kruševačkog preduzeća

14.oktobar_ks

Generalni direktor industrije „14. oktobar“, nije demantovao ni jedan podatak u saopštenju sindikata „Nezavisnost“ već ih je upravo potvrdio i to da martovska plata nije isplaćena do kraja 2012. godine čime je direktno prekršio sporazum potpisan sa reprezentativnim sindikatima. Zatim da je u poslednjem kvartalu došlo do znaćajnog podbačaja u ostvarenju planirane proizvodnje i da su sva novčana potraživanja zaposlenih po osnovu plata, bolovanja, prevoza i tako dalje višestruko uvećana od imenovanja Miće Rajića za generalnog direktora.

Imajući sve u vidu, Odboru povrenika sindikata „Nezavisnost“ nije jasno na osnovu čega generalni direktor tvrdi da je poslovna aktivnost u uzlaznoj putanji, a pogotovu da su obezbeđena realna sredstva za zarade u naredna dva meseca. Za sindikat „Nezavisnost“ to deluje nestvarno s obzirom da je na sastanku, održanom prošle nedelje sa poslovdstvom fabrike rečeno da ne postoji utvrđena dinamika isplata zarada za prvi kvartal, stoji izmedju ostalog u saopštenju za javnost sindkata „Nezavisnsot“ Industrije „14. oktobar“.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply