14. Oktobar se probija na makedonsko tržište

Makedonija_sume

Kruševačka Industrija „14.oktobar“ i makedonsko javno preduzeće MAKEDONSKI ŠUMI potpisala su, na prijemu u gradskoj upravi memorandum o poslovno tehničkoj saradnji. Time se ovom kruševačkom proizvođaču građevinske mehanizacije otvaraju vrata makedonskog tržišta.

Makedonija_sume

Potpisivanje Memoranduma, prema rečima makedonskih poslovnih partnera i domaćina – kompanije IMK „14. oktobar“, samo je iskorak i preliminarni potez u obnovi privredne saradnje između nekadašnjeg kruševačkog giganta na polju mehanizacije i respektabilnog kupca sa područja bivše Jugoslavije.

Goste iz Makedonije pozdravio je zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović ocenom da će memorandum o poslovno tehničkoj saradnji, dati novi impuls i zamah privredno poslovnoj saradnji ali i potvrda dobrosusedskih odnosa ozmedju ove dve države:

– Oni još uvek imaju mašine koje je proizveo „14. oktobar“, a to najbolje govori o kvalitetu naše industrije.

O značaju memoranduma i uopšte poslovno tehničkoj saradnji ova dva poslovna sistema, generalni direktor MAKEDONSKI ŠUMI Žarko Karazoski najavljuje:

– Saradnja može biti na polju kupovine novih mašina, pa do servisiranja, remontovanja, nabavke delova itd. Trenutno je u eksploataciji (još od pre 20-30 godina) makedonske kompanije – 75 mašina, čiju proizvodnju potpisuje IMK „14. oktobar“, a s obzirom da je „Makedonijašume“ prema rečima menadžmenta, u poslednjih 5 godina likvidna i stabilna firma, ukazala se potreba za novom opremom, odnosno nabavkom adekvatne mehanizacije.

To podrazumeva u perspektivi, osim kupovine i servisiranje i snabdevanje rezervnim delovima. U prvom ciklusu, ukazana je potreba za 10-15 novih mašina.

Nakon potpisivanja Memoranduma, makedonska delegacija obišla je pogone IMK „14. oktobar“, preciznije Sektore mašinske obrade i montaže mašina, kako bi se na licu mesta upoznali sa novim proizvodnim programom i asortimanom kompanije.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply