14. Oktobar nije dobio obećan posao od 200.000.000 USD

Zamenik vršioca dužnosti direktora Jugoimport SDPR-a Branislav Prostran izjavio je večeras da je to državno preduzeće ugovorilo izvoz vojne opreme u vrednosti od 200 miliona dolara. Fabrika “Borbeni složeni sistemi” u Velikoj Plani u kojoj radi 70 ljudi (a nakon što budu otvoreni novi pogoni taj broj će se povećati na 200) je nosilac ovog posla, prenosi Beta. Ako se sećate, ovo je posao o kojem se pričalo i u Kruševcu jer je, navodno, trebalo da pripadne fabrici IMK 14. Oktobar.

Posao od 200.000.000 US$ za Planu, a moglo je u IMK

 

 

Mnoge priče su se pojavile u gradu nakon što ova fabrika, koja je upravo tadašnjeg ministra odbrane predložila za vidovdansku nagradu, a grad predlog prihvatio, nije uspela da dobije posao, ali ni dan danas niko zvanično nije saopštio ko je zapravo kriv. Ono što sigurno znamo je da je IMK u velikim problemima, da su radnici letos bili na kolektivnom odmoru, a da bi posao u vrednosti od čak 200.000.000 US$ bio veoma značajan i za grad i za IMK.

PROČITAJ JOŠ:  Zabavni park Šarengrad u Kruševcu se otvara uskoro, a sada je raspisan tender za nabavku rekvizita za dečja igrališta sa motivima dinosaurusa

U isto vreme, jako je interesantan dokument koji smo dobili, a koji prenosi reči sindikata “IMK 14, Oktobar ad, Nezavisnost”. U dokumentu se postavlja više važnih pitanja… Zašto IMK dobija značajno manja sredstva od drugih fabrika kao i zašto nije realizovano obećanje gradonačelnika o redovnoj subvenciji fabrici?

Jedno od važnijih pitanja je svakako i ima li naš grad ikakav uticaj, ikakvu komunikaciju sa republičkom vladom po ovim pitanjima?

Ceo dokument pročitajte ispod.

imk

Ocenite (7 Glasova)

Povezano:

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply