1. maj – roštiljanje na Jastrebcu, uranak na Bagdali

Uranak na Bagali, roštilj na Jastrepcu

Većina Kruševljana Međunarodni praznik rada – 1. maj provodi na izletištu Jastrebac uz roštilj, dok je jutros na Bagdali tradicionalno organizovan Prvomajski uranak, odakle je upućena poruka da su Kruševcu potrebna nova radna mesta.

Uranak na Bagali, roštilj na Jastrepcu

U obraćanju prisutnima, predsednik Veća saveza samostalnog sindikata Milenko Mihajlović rekao je da materijalni i socijalni položaj radnika danas nije bolji u odnosu na prošlu godinu, ali je izrazio nadu da će se to do kraja godine popraviti, jer je zaustavljen trend otupštanja radnika.

„Na ovom mestu imali smo 10.000 sugrađana, njih više nema, jer je privatizacija učinila svoje. Moram da podsetim da je u Kruševcu u poslednjih desetak godina bez posla ostalo 20.000 ljudi„, rekao je Mihajlović na uranku na Bagdali gde su se 1896. prvi put udružili kruševački radnici.

Podsetivši da u relanom sektoru radi oko 3.500 ljudi, Mihajlović je ukazao da su Kruševcu potrebna nova radna mesta.

Posle uranka, većina Kruševljana krenula je put Jasrepca, obližnjeg izletišta gde se tradicionalno obeležava Međunarodni praznik rada. Mnogi od njih su, kako su istakli, došli još pre nekoliko dana, a vreme provode u društvu prijatelja, spremajući roštilj.

Imajući u vidu da je Jastrebac omiljeno izletišta Kruševljana za 1.maj, Javno komunalno preduzeće „Kruševac“ organizovalo je akciju u kojoj je podeljeno 1.000 kesa za smeće.

Koordinator akcije Nemanja Lazarević kazao je Tanjugu da je cilj podizanje svesti građana o očuvanju prirode, napomenuvši da će radna jedinica „Čistoća“, posle obeležavanja 1.maja, očistiti izletište.

Za ekipu Hitne pomoći i pripadnike Policijske uprave, koji se takođe nalaze na Jastrepcu, ovo je radni dan, a prema njihovim informacijama, do sada na tom izletištu nije bilo posla za njihove službe.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply