ANDREJA Bojić, otac Snežane Bojić, jedne od meštanki koja je optužila Milutina Jeličića, predsednika opštine Brus za seksualno uznemiravanje, predložio je da se i njegova ćerka i Jeličić podvrgnu detektoru laži. U okviru nastavka saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, u četvrtak, Bojić je saslušan kao svedok, a predlog je, objašnjava za „Novosti“, izneo i kao roditelj.

– Predložio sam da prvo moje dete bude podvrgnuto detektoru laži, pa onda neka bude i on. A sa druge strane i da se skinu sa baznih stanica sve poruke. Želim jednostavno istinu – iznosi između ostalog Snežanin otac, Andreja Bojić, dodajući da je davanje izjava proteklo korektno i bez vređanja.

Da sve izađe na videlo, očekuju i u timu Milutina Jeličića. Protiv njega je policija podnela krivičnu prijavu koja se odnosi na krivično delo nedozvoljene polne radnje i krivično delo polno uznemiravanje.

– Zamoljeni smo od tužilaštva da ne dajemo nikakve izjave dok traju istražne radnje – iznosi između ostalog advokat Irena Đurić, dodajući da će se na sledećem saslušanju koje je zakazano za 12. jun videti da li će biti eventualno novih predloga dokaza. – Tada će biti saslušani svedoci koje su predložili članovi porodice.

Jeličić je, inače, neobično raspoložen pristigao na saslušanje u okviru faze postupka koja se odnosi na dokazne radnje. Novinarima je poručio da „iza svega ovoga stoji hidromafija“. Pored roditelja Snežane Bojić, Biserke i Andreja, saslušan je i Slavoljub Milanović, suprug oštećene Sandre Milanović.

 

SEDAM ŽENA

KRIVIČNOM prijavom protiv Jeličića obuhvaćeno je sedam žena, a dve se u međuvremenu odustale od krivičnog gonjenja – J. K. i M. B. Đ. Oštećena D. K., te Snežana Bojić, Sandra Milanović i Marija Lukić ostale su pri tvrdnjama da im je predsednik opštine slao neprimerene SMS poruke, kao i da ih je neprilično dodirivao.