Zlatna kaciga uručena Toši Borkoviću

Foto:arhiv Kulturni centar

Naš istaknuti karikaturista Tošo Borković dobitnik je ovogodišnje nagrade “Zlatna kaciga” koja se tradicionalno dodeljuje na istoimenom Međunarodnom festivalu humora i satire

 Foto:arhiv Kulturni centar

Naš istaknuti karikaturista Tošo Borković dobitnik je ovogodišnje nagrade “Zlatna kaciga” koja se tradicionalno dodeljuje na istoimenom Međunarodnom festivalu humora i satire. Autor najbolje priče “Bajka o caru i gostionicama” je Dragan Rakić – Singer, dok je zlatna kaciga za pesmu “Kanibal ante portas” pripala Dušanu Pop Đurđevu.

 

-Čovek bez hrane može da preživi sedam dana, a narod godine – glasi aforizam Aleksandra Čotrića, dobitnika zlatne kacige u ovoj kategoriji.

Na konkursu 24.”Zlatne kacige” odgovaralo se na temu “nacionalna kuhinja”, dok je tema za učesnike mlađe od 18 godina bila “ljubav”.

– Sa svojim radovima učestvovovalo je 220 autora iz 40 zemlje, pristigle su 348 karikatura, 38 priča, 46 pesama i 876 aforizama – podvlači Miroslav Smiljković, direktor Kulturnog centra Kruševac, koji organizuje festival. – Mladi su poslali 352 karikature, 68 stripova, 42 priče i 100 pesama. Članovi žirija su po kategorijama i ove godine bili na slatkim mukama, budući da je bila izuzetna konkurencija.

Foto: arhiv Kulturni centar

Mile Puškarić osvojio je nagradu “Rade Brka” za priču, dok su u konkurenciji mladih do 18 godina trijumfovali Darija Timofejev(nagrada za karikaturu i strip) i Matija Savić(pisana forma). Priznanja na festivalu zajedno sa specijalnim nagradama i diplomama uručiće se na Međunarodni dan šale, 1.april.

Vest preuzeta sa sajta novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply