Zlatna kaciga – Bugari pobedili, Srđan Dragojević dobio nagradu za životno delo

Reditelj Srđan Dragojević

Za nagrade na 21. Međunarodnom festivalu humora i satire takmičilo se 417 autora, a režiseru Srđanu Dragojeviću dodeljeno je priznanje za životno delo

 Reditelj Srđan Dragojević

Reditelj Srđan Dragojević

Za nagrade na 21. Međunarodnom festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“ takmičilo se 417 autora iz 40 zemalja, a na završnoj večeri režiseru Srđanu Dragojeviću dodeljeno je priznanje za životno delo.

– Ove godine mi je 30 godina kako sam slobodan umetnik, a kako je ovaj naš posao u kulturi sve teži i neizvesniji, još pet godina mogu da radim, pa da onda odem u invalidsku penziju – rekao je popularni režiser, dodajući da mu je otuda i logično što ga je stigla nagrada za životno delo.

Tema ovogodišnjeg festivala bila je „Pomračenje“. Bugarski karikaturista Valentin Georgijev osvojio je prvu nagradu. Autor najuspelijeg među čak 1.669 aforizama poslatih na konkurs je Mihajlo Ćirković sa aforizmom „Od totalnog pomračenja spasava nas kandilo“. Pisac Radoslav Pavlović, savetnik za kulturu predsednika Srbije, ove godine dobio je titulu „Vitez od Čarapanije„.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply