Zlatibor Lončar posetio kruševačku Opštu bolnicu

Zlatibor Lončar

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, posetio je danas novo odeljenje kruševačke bolnice za palijativno zbrinjavanje, i kazao da je cilj njegovog ministarstva da svuda u Srbiji obezbedi što bolje uslove za smeštaj i negu pacijenata kojima je potrebna ta vrsta pomoći.

Zlatibor Lončar

 

Konstatovao je da porodice tih pacijenata neretko ne znaju šta da rade jer skup privatni smeštaj ne može svako da plati.

Odeljenje za palijativno zbrinjavanje je u najvećem objektu kruševačke bolnice, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo zdravlja dalo 16 i po miliona dinara. Zamenjena je stolarija u toj zgradi, rekonstruisan je krov i zgrada je okrečena.

Direktorka Bolnice, Slobodanka Jotić je kazala da su sopstvenim sredstvima i uz pomoć donatora kupljeni kreveti za novo odeljenje za palijativno zbrinjavanje.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Ima li grejanja u Opštoj bolnici Kruševac? Do pre dan-dva jedino grejanje je bilo priručnim grejalicama i klima uređajima, pacijenti na Infektivnom odeljenju i Ginekološko-akušerskom, gde su i bebe, su se utopljavali ćebićima i grejalicama
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply