Žene na saslušanju ponovo plakale zbog Jutke!

САСЛУШАЊА У КРУШЕВЦУ: Жене опет плакале због Јутке – Четири оштећене у случају против челника Бруса Милутина Јеличића саслушане у крушевачком Тужилаштву. Сандра Милановић: Понашао се бахато. Снежана Бојић изашла уплакана. Током изјава Јеличић им добацивао да лажу
 Милутин Јелачић <br/> Фото: С. Б.

Милутин Јелачић
Фото: С. Б.

ПРЕД Основним тужилаштвом у Крушевцу данас су почела саслушања странака у случају Милутина Јеличића, председника општине Брус, познатог као Јутка, против кога је полиција поднела кривичну пријаву због сумње да је извршио кривично дело недозвољене полне радње и полно узнемиравање.

Четири оштећене странке дале су изјаву пред тужилаштвом и то у присуству осумњиченог Јеличића и његовог браниоца. Већ нешто пре осам сати у зграду Тужилаштва најпре је ушао челник Бруса у пратњи сарадника, а потом и три мештанке које су га јавно оптужиле за узнемиравање. Прво су се појавиле Марија Лукић (30) и Снежана Бојић (30), а потом и Сандра Милановић (38). Прва је, међутим, изјаву дала оштећена која до сада није јавно иступала, а њен идентитет је познат редакцији.

PROČITAJ JOŠ:  U selu Lopaš kod Trstenika nastradao čovek u požaru koji je izbio u njegovoj kući

– У кратким цртама рекла сам оно најважније тужиоцу, а то је да се он понашао веома бахато и безобразно према нама женама које вапимо за нормалним животом и које смо дошле код њега зато што смо биле принуђене да тражимо посао, јер једино он у Брусу може нама да обезбеди радно место – каже, за „Новости“, Сандра Милановић, додајући да је Јеличић добацивао и рекао, између осталог, да лаже. – Нисам обраћала пажњу, било ми је само важно да тужиоцу дам изјаву и да зна са каквим случајем мора да се бори.

Сандра Милановић

– Нисам обраћала пажњу, било ми је само важно да тужиоцу дам изјаву и да зна са каквим случајем мора да се бори.

Најдуже се у тужилаштву задржала Марија Лукић, која је две године сарађивала са Јеличићем и која је прва уперила прст у председника општине Брус. Каже да је све било стресно, а да је приликом давања изјаве у тужилаштву, „Јеличић нон-стоп упадао у реч“ и добацивао коментаром „да лаже“.

PROČITAJ JOŠ:  TRAGEDIJA: Za tri dana zbog korone ostao bez porodice, umrli otac, majka i rođeni brat!

– Изузетно је стресно с обзиром на то да његово и малтретирање и од стране његових сарадника траје већ нешто више од месец дана – прича Марија Лукић, која се нада да ће суд радити по закону.

Снежана Бојић

Снежана Бојић је уплакана изашла из зграде Тужилаштва:

– Тренутно сам истраумирана, нисам ни за какве коментаре – успела је да изговори видно узбуђена.

Милутин Јеличић није желео да говори за медије.

Како нам је званично потврђено у Основном јавном тужилаштву у Крушевцу, у петак ће две оштећене странке давати изјаве, а њихов идентитет је познат „Новостима“. Очекује се да све стране остану при првобитним изјавама датим у полицији: мештанке Бруса које су оптужиле Јеличића за слање неприличних СМС порука и неумесно додиривање, као и да председник општине остане при тврдњи да није крив. Након саслушања свих страна, Основно тужилаштво треба да донесе одлуку о даљим корацима.

Марија Лукић

ОД ШЕСТ МЕСЕЦИ ДО ТРИ ГОДИНЕ

PROČITAJ JOŠ:  Oliver Tomić Oli, dugogodišnji karate reprezentativac bivše SFRJ preminuo je u 68. godini

ЗА кривично дело недозвољене полне радње из члана 182 став 1 у вези члана 181 став 1 Кривичног законика, запрећена је новчана казна или казна затвора у трајању од три године, а за кривично дело полно узнемиравање из члана 182, а став 1 – новчана казна и казна затвора у трајању до шест месеци.

Izvor: Novosti.ra

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply