Zbog ponižavajućeg položaja, prosvetni radnici u Rasinskom okrugu i dalje u štrajku

Štrajk škola

Skraćene časove u Rasinskom okrugu drže nastavnici 37 osnovnih i srednjih škola, članica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, rečeno je u sredu agenciji Beta u kruševačkoj Uniji.

Štrajk škola

 

„Do sada su časovi bili skracehni u 38 škola u Rasinskom okrugu, odustala je samo osnovna škola u Dvoranu jer tamo nije svo članstvo naše“, kazao je Beti predsednik kruševačke Unije Dobrivoje Marjanović.

On je dodao da se u četiri škole „zvoni na 45 minuta“, ali da se časovi održavaju po 30 minuta.

Marjanović, koji je i potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, podsetio je da Unija nije prihvatila sporazum koji su sa Ministarstvom potpisala dva reprezentativna sindikata jer nije naveden rok za isplatu pomoći i nije preciziran njen iznos.

„Sporno nam je to što nema rokova za isplatu pomoći i nije precizirano kolika će biti ta pomoć, odnosno navedeno je da će biti do iznosa zarade. Takodje, nude nam novogodišnju nagradu, a istovremeno je budzetom isplata svih novogodišnjih nagrada suspendovana“, precizirao je on.

Naveo je da Unija traži da Ministarstvo ponudi jasne rokove o kojima će Unija potom odlučivati.

U Kruševcu samo jedna škola nije članica Unije, a danas skraćene časove nisu držale dve škole u tom gradu. Od ukupno 52 škole u Rasinskom okrugu skraćene časove imalo je njih 37, odnosno skoro sve članice Unije na tom području.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply