Завршне речи на суђењу Јеличићу заказане за 24. март

Основни суд у Крушевцу заказао је за 24. март завршне речи на суђењу бившем председнику Општине Брус Милутину Јеличићу Јутки због кривичног дела недозвољене полне радње.

jutka jutjub

Фото: Youtube Printscreen

Након излагања завршних речи тужилаштва, оштећене Марије Лукић и Јеличићеве одбране, суд ће заказати изрицање првостепене пресуде.Јеличић је оптужен да је полно узнемиравао своју секретарицу Марију Лукић, између осталог и тако што јој је послао велики број непримерених порука.

На данашњем суђењу су поводом спорних порука саслушани вештаци за телекомуникације и стручни сарадник одбране.

Према ставу одбране, вештачењем није утвђено да је остварена СМС комуникација између бројева за које су Јеличић и Лукићева навели да су користили у спорном периоду од јуна 2015. до децембра 2017. године, рекла је за Тањуг Лукићев бранилац Зора Добричанин Никодиновић.

Она је додала да је Лукићева доставила телефон без картице и да у том апарату постоје долазне и одлазне поруке, али да „не знамо који претплатнички број је био у том телефону кад су поруке долазиле и одлазиле, нити да ли су СМС поруке аутентично слате са тог телефона и стизале у тај телефон или су пребациване из другог телефона“.

Пуномоћник оштећене Марије Лукић тврди да је вештачење показало да је комуникације било.На данашњем суђењу Јеличићу и адвокату Зори Добричанин Никодиновић уручен је прецизиран оптужни предлог, што како каже бранилац Јеличића, значи да доказни поступак није завршен док се о предлогу не изјасни одбрана.

Следеће суђење је заказано за 24. март.За кривично дело недозвољене полне радње, за које се терети Јеличић запрећена је казна до три годне затвора.

Dnevnik.rs
Link: https://www.dnevnik.rs/hronika/zavrsne-reci-na-sudenu-jelicicu-zakazane-za-24-mart-11-03-2020

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply