Završen konkurs za učeničke, od sutra prijavljiivanje za studentske stipendije

krediti

Konkurs za učeničke stipendije i kredite koji je raspisalo Ministarstvo prosvete, završen je danas. Sutra počinje prijavljivanje za studentske stipendije, kredite i domove.

krediti

Odeljenju za društvene delatnosti Grada Kruševca od prvog septembra, kada je konkurs otvoren,  prijavilo se preko 900 učenika koji konkurišu za učeničku stipendiju. Do kraja novembra znaće se ko je od njih ostvario pravo na stipendiju

Stručni saradnik u Odeljenju za društvene delatnosti Vesna Radojević najavljuje i početak konkursa za studenste kredite, stipendije i smeštaj u studentskim domovima.

Studentski kredit odnosno stipendija do sada su iznosili 7 hiljada dinara, za sada se ne zna da li će ova cifra biti povećana, a svu dokumentaciju studenti osim onih sa prosekom iznad 9, overavaju u Odeljenju za društvene delatnosti.

Podsećanje za studente koji konkurišu za repubičke stipendije, kredite i domove je da pripreme: potvrdu o plati za prvih šest meseci ove godine za sve članove domaćinstva, uverenje o dohotku od poljoprivredne ili samostalne delatnosti, dok se status nezaposlenih dokazuje uverenjem Nacionalne službe za zapošljavanje.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply