Zasedao Štab za venredne situacije: Popravka cevovoda će trajati cele noći, neizvesno kada će se radovi završiti!

3

Povodom novonastale situacije u vodosnabdevanju sa sistema Ćelije, u Gradskoj upravi Kruševac održana je vanredna sednica Štaba za vanredne situacije. Radovi na otklanjanju kvara na vodovodu su u toku i trajaće cele noći. Jedan od zaključaka sednice je i da se u toku noći radi na dezinfekciji mokrih čvorova u predškolskim i školskim ustanovama.

3

 

Prema rečima gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića vanredna sednica Štaba za venredne situacije sazvana je sa ciljem da se preduzmu hitne mere kako bi se vodosnabdevanje normalizovalo. Ekipe JKP Vodovod Kruševac i Jedinstva iz Užica su na terenu i očekuje se da radovi na otklanjanju kvara na magistralnom vodovodu traju cele noći. Dogovoreno je i da se sve zalihe vode stave na raspolaganje. Biće dodatno angažovane pokretne i stacionirane cisterne sa pijaćom i tehničkom vodom. Pored otklanjanja kvara na vodovodu Gradonačelnik je naglasio da je najvažnija aktivnost sprečavanje pojave zaraze.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović pokrenuo je na sednici i pitanje odgovornosti u nastaloj situaciji na šta je direktor JKP Vodovod Milutin Tasić rekao da su sve pripremne radnje za ugradnju merača protoka na magistralnom cevovodu urađene visoko profesionalno, a da se pucanje starog ventila nije moglo predvideti.

Trenutno vodu imaju sva sela naseljena mesta uzvodno od Lipovca. Ukoliko u toku noći ne budu dezinfikovani svi mokri čvorovi u predškolskim i školskim ustanovama direktori će, uz saglasnost Zavoda za javno zdravlje, vratiti decu kućama.

Nova sednica Štaba za vanredne situacije zakazana je za sutra u 9 sati, a dežurni telefon za sve informacije u JKP Vodovod je 415-301.

Na sastanku gradskog štaba doneti su sledeći zaključci:

– Utvrditi odgovornost za trenutno stanje oko vodosnabdevanja;
– Po potrebi dodatno angažovati autocisterne Vojske Srbije;
– Po potrebi tražiti angažovanje stacionarnih cisterni “Crvenog krsta”;
– Obavezuje se JKP „Vodovod“ Kruševac da obezbedi stručno izvođenje radova na sanaciji postojećeg kvara i po potrebi uključiti druge stručne ekipe;
– Da javna preduzeća i ustanove obezbede dovoljne količine tehničke vode za funkcionisanje;
– Da ZZJZ Kruševac vrši pravovremenu kontrolu na sistemu vodosnabdevanja;
– Gradski štab za vanredne situacije Grada Kruševca će preko nadležnih službi pratiti situaciju i sastajati se po potrebi, kao i angažovati sve druge službe i subjekte;
– Da JKP „Vodovod“ Kruševac obezbedi potrebne količine flaširane vode pre svega za škole i vrtiće;
– Da JKP Vodovod Kruševac preko sredstava informisanja vrši pravovremeno informisanje građanstva i svih privrednih subjekata na teritoriji grada Kruševca;
– Da Služba MZ u saradnji sa JKP Vodovod Kruševac obezbedi snabdevanje i obaveštavanje stanovništva.
– Od susednih lokalnih samouprava zatražiti dodatne cisterne za vodu
– Preko JKP „Kruševac“ obezbediti tehničku vodu sa dodatne 4 cisterne
– Za sve raspoložive informacije kontakt telefon JKP „Vodovod“ 037/415-301
– Kordinaciju i raspoređivanje cisterni sa pijaćom vodom vrši VSJ Kruševac (tel. 193)

S obzirom na nemogućnost predviđanja termina dovođenja zdravstveno ispravne pijaće vode, postoji mogućnost da vrtići i škole (ili makar jedan broj) sutra neće raditi.

Izveštaj o radovima na magistralnom vodovodu JKP „Kruševac“ koji je podeno direktor ovog javnog preduzeća, možete POGLEDATI KLIKOM OVDE.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply