Zaplenjena droga: Dva kilograma čistog heroina pronađeno u automobilu!

Foto: MUP

Droga, koja je nađena u automobilu “polo” hrvatskih registracija, je trebalo iz južne srpske pokrajne da se prebaci do Vršca, a “prevoznici” su za posao plaćeni 1.500 evra

 Foto: MUP

 

Hrvatski državljanin M. M.(36) i Vrščanin N. T.(61) uhapšeni su u sredu kasno uveče zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. U velikoj zapleni operativci su otkrili dva kilograma čistog heroina i to u čvrstom stanju u četiri paketa.

Droga je prema podacima PU Kruševac nađena u automobilu “polo” hrvatskih registracija kojim je upravljao M. M. Izvor “Novosti” iz istrage otkriva da je reč o heroinu koja je s Kosmeta trebalo da bude distribuirana do Vršca.

– Oni su oko 23 sata uhapšeni na Bruskom putu kod Vaspitno – popravnog doma na periferiji Kruševca – otkriva izvor “Novosti”. – Droga je nađena ispod haube, kod otvora za ventilaciju. Išli su sa dva automobila, N.T. je vozio “golf”, M.M. – “polo”, gde je i nađen heroin u “kamenom stanju”, u četiri “cigle”, koji tek treba da se “meša”.

Kako saznajemo, M.M. i N.T. se znaju od ranije. Obojica žive u Vršcu, s tim što je mlađi osumnjičeni sa hrvatskim državljanstvom, ali sa statusom izbeglice, dok je N.T. naš državljanin, ali poreklom, takođe iz Hrvatske.

– Prema prvim saznanjima, osumnjičeni su bili angažovani samo za prevoz, odnosno njihov zadatak je bio da prebace drogu od Kosmeta do Vršca, a cena tog posla je 1.500 evra – otkriva izvor “Novosti”.

U policiji navode da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati po odobrenju višeg javnog tužioca.

– Doneli smo naredbu za sprovođenje istrage i osumnjičeni će biti u petak saslušani – potvrdio je za “Novosti” Miodrag Surla, viši javni tužilac.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply