Zaboravite na posao u javnoj upravi

Kori Udovički

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički izjavila je da Vlada Srbije neće dozvoliti povećanje zapošljavanja u državnoj i lokalnoj administraciji.

Kori Udovički

„Čvrst je stav Vlade da ne možemo da dozvolimo porast u zapošljavanju, jer za to nema stredstava“, rekla je Udovički novinarima nakon sastanka u Kruševcu sa predstavnicima lokalnih samouprava iz Rasinskog okruga.

Udovički koja je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave rekla je da je potrebno da se razvije mehanizam koji će omgućiti da se opštine reacionalizuju umesto što trenutno stoje „paralizovane“.

„Niti mogu da zaposle ljude koji im trebaju niti se preduzimaju potrebne mere da stvore prostor koji im je potreban za unapređenje delovanja“, ocenila je ona i dodala da je zato potrebno razviti mehanizam koji će omogućiti da se taj problem reši.

Udovički je rekla i da su se prestavnici lokalnih samouprava na sastanku zalili na nedovoljnu autonomiju.

„To je proces na kome moramo zajedno da radimo jer postoji i problem kapaciteta da se veća autonomija realizuje i instrumenata nadzora nad tom većom autonomijom“, rekla je Udovički nakon sastanka.

Ministarka je razgovorom sa načelnikom Rasinskog okruga, gradonačelnikom Kruševca i predsednicima opština Trstenik, Varvarin, Aleksandrovac, Ćićevac i Brus započela niz sastanaka koji će se u narednih nekoliko meseci održati u sedištima svih okruga u Srbiji.

Načelnik Rasinskog okruga Branislav Vesić rekao je da je pozitivno što je resorna ministarka „sišla u bazu i čula sve probleme koji muče lokalne samouprave i da očeuje da će oni u primerenom roku biti razrešeni.

Predstavinici lokalnih samouprava žalili su se i na nedorečenost Zakona o planiranju i izgradnji, ograničenja u delovanju oko preduzeća u restrukturiranju i nepotpunu primenu Zakona o javnoj svojini.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply