Za 70 mesta u Skupštini Kruševca će se boriti, za sada, 18 partija!

Borko Stefanović pri osnivanju odbora stranke u Kruševcu

U izbornoj trci 18 partija – Borba za 70 odborničkih mesta u Skupštini Kruševca nikada nije bila neizvesnija. Listom se nadaju dobrom rezultatu, a SRS hrabro najavljuje trijumf na svim nivoima

 Borko Stefanović pri osnivanju odbora stranke u Kruševcu

Borko Stefanović pri osnivanju odbora stranke u Kruševcu

PORED SNS i koalicije SPS-JS, koji dele vlast sa Samostalnim DSS i Pokretom veterana, u trku za 70 odborničkih mesta će se uključiti čak 14 stranaka. Polovina partija zainteresovanih za ulazak u kruševački lokalni parlament – u kojem, od opozicije, figuriraju samo DS, DSS i GG Dr Katančević – tamo trenutno nema predstavnike.

Iako su se u politički život neki uključili tek pre par meseci, mnogi tvrde da će preći cenzus. Recimo, radikali, koji nemaju odbornike.

– Bez obzira na to što nismo parlamentarni, posebno otkako se Vojislav Šešelj vratio iz Haga, te potonje „mobilizacije“ članstva, ne možemo se svrstati među takozvane „kusur“ ili „kombi“ stranke. Naprotiv, potpuno smo spremni za izbore, druga smo stranka po jačini i procenjuje se da imamo podršku više od 20 odsto građana. Verujem da ćemo trijumfovati na svim nivoima – samouveren je Dejan Marinković, potpredsednik Gradskog odbora SRS.

Istovremeno, dok SPO i SDPS brane politiku naprednjaka, Nova stranka i Levica Srbije je kritikuju, a pristalice Borka Stefanovića tvrde i da im masovno pristupaju članovi JS koji su nezadovoljni situacijom u gradu, u kojem su na vlasti od maja 2012.

– Još je rano za prognoze, ali je već jasno da, zbog medijske blokade na privatizovanim stanicama, do glasača dolazimo alternativnim načinima, mahom posredstvom društvenih mreža – ističe Živojin Nikolić, predsednik Gradskog odbora Nove stranke koja je jedan od najagilnijih kritičara lokalne vlasti.

U Ljajićevom SDPS ne žele da ocenjuju aktuelnu gradsku vlast koju predvodi SNS, ali dodaju da su sa njima postigli dogovor. Po rečima Veselina Bojovića, lokalnog lidera ove stranke, koja ima jedan mandat u Skupštini – iako ne jure nove članove i ne dele pristupnice – članstvo se uveliko širi.

MISTERIJA I „FEJSBUK“

GLASAČI u Kruševcu još nisu čuli da li će Nova Srbija, LDP i PUPS imati svoje kandidate na lokalnom nivou – što bi dodatno usložnilo izbornu sliku u gradu – a nije isključeno ni to da se u politiku uključe i grupe građana, zasad aktivne na samo na „Fejsbuku“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply