Vremenska prognoza za kraj aprila i početak maja 2013.

Temperatura će se naredne sedmice kretati iznad 30. podeljka, a vrhunac će dostići poslednjeg dana aprila – 32 stepena. Početkom maja nestabilno uz pljuskove.

Veoma toplo vreme za ovo doba godine meteorolozi najavljuju bar do 2. maja. Temperatura će se naredne sedmice kretati iznad 30. podeljka, a vrhunac će dostići poslednjeg dana aprila – 32 stepena. Početkom sledećeg meseca, međutim, očekuje se nestabilnije vreme sa povremenim lokalnim pljuskovima, a kiša će živu u meračima neznatno spustiti.

Danas oko 30 stepeni, krajem dana i u noći ka nedelji su mogući ređi kratkotrajni lokalni pljuskovi. U nedelju nekoliko stepeni niža i prijatnija temperatura uz duže sunčane periode. Iduće sedmice sunčano i vrlo toplo vreme sa temperaturama oko 30 stepeni od ponedeljka do četvrtka. U utorak i sredu ponegde i do 32 stepena. Od 2. maja nestabilnije sa sunčani periodima uz dnevni razvoj oblaka i moguće kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Temperatura u manjem postepenom padu od 2. do 6. maja.

TEGOBE

Nastavlja se relativno povoljan uticaj biometeorološke situacije na hronično obolele i osetljive osobe. Samo hipertoničari i srčani bolesnici mogu osetiti pojačane tegobe, pa im se savetuje oprez. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatnu zaštitu od UV zračenja, kao i umerena fizička aktivnost u najtoplijem delu dana.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply