Vojska Srbije montirala most u Sušici

Most u Susici

Bratislav Gašić obišao teški mehanizovani most, koji su pripadnici Druge brigade Vojske Srbije postavili preko Ribarske reke u selu Sušica kod Kruševca.

Most u Susici

Gašić je rekao da nije zadovoljan radom lokalne samouprave jer vojska mora da preuzme odgovornost i veći deo posla i ukazao da je do sada postavljeno 34 mosta, širom Srbije, koje su bujice bile odnele tokom poplava u maju.

Ministar odbrane je naglasio da lokalna samouprave ne shvata da mora da se radi 24 sata, kako bi Srbija mogla da se vrati na put na kome treba da bude.

„I ovaj most ovde pokazuje neizanteresovanost lokalne samouprave, kojoj je preči godišnji odmor nego zajedno sa svojim narodom da radi. Da vojska nije preuzela inicijativu, verovatno bi meštani morali i danas da idu zaobilaznim putem, mnogo kilometara da predju i ne bi mogli da obradjuju svoje parcele“, naveo je Gašić.

Ministar odbrane je istakao da su pripadnici Vojske Srbije posvećeni svojoj zemlji i svom narodu, što dokazuje i njihovo prisustvo na licu mesta.

„Vojska Srbije je maksimalno angažovana na kopovima Kolubare, gde su naše pontonske jedinice već skoro drugi mesec“, naveo je Gašić i dodao da je u toku je saniranje terena kako bi se krenulo sa kopovima uglja jer će u protivnom biti velikih problema u zimskoj, grejnoj sezoni.

Pukovnik Siniša Kresović rekao je da će most preko Ribarske reke u selu Sušica kod Kruševca, o kome će se do postavljanja trajnog mosta starati vojska, omogućiti da sve što je potrebno meštanima sela Sušica može da predje preko njega.

Nosivost mosta je do 40 tona, a dug je 20 metara.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply