Voda i dalje nije za piće

voda, česma, slavina, čaša, foto shutter

Trenutno, voda je ispravna samo za sanitarnu upotrebu, kažu u lokalnom vodovodu

voda, česma, slavina, čaša, foto shutter

 

 

Veći deo Kruševca i danas, četvrti dan za redom, nema vodu za piće, a od analiza Zavoda za zaštitu zdravlja zavisi kada će moći da je koristi za piće i kuvanje.

„Trenutno voda nije ispravna za piće, ali jeste za sanitarnu upotrebu“, saopštio je jutros lokalni Vodovod, prenela je Radio televizija Kruševac.

Navedeno je „i da je uspostavljen potpun režim vodosnabdevanja i da se očekuje potvrda o ispravnosti vode od strane Zavoda za javno zdravlje“.

Zbog izvođenja radova na ugradnji merača protoka vode u Lipovcu kraj Kruševca, od 21. aprila u 7 sati ujutro veći deo grada je bio bez vode zbog planskog isključenja, ali 22. aprila vodosnabdevanje nije uspostaljeno, jer je došlo do kvara na ventilu magistralngo cevovoda.

Kvar je potom oklonjen zahvaljući pomoći stručnih ekipa „Jedinistva“ iz Užica, da bi nadležni zatim počeli da ispiraju cevovod i pune rezervoar.

Za snabdevanje su obezbeđene mobilne i stacionarne cisterne sa vodom za pićem, a većina škola i vrtića, koje juče nisu radile, danas su organizovali nastavu jer su obezbedili sanitarne i higijenske uslove.

Ugradnja merača protoka vode na merno regulacionom bloku Lipovac je deo projektnih aktivnosti u sklopu realizacije vodosnabdevanja susednih opština Varvarin i Ćićevac.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply