CIRKUS POPOVA I POLITIČARA: Vladika kruševački David osveštao gajbice i pivo u njima!

O, pivaro, ne podleži iskušenjima: Osveštavanje magacina punog pića

DOKON POP I JARIĆE KRSTI – Visokorangirani pojedinci iz Srpske pravoslavne crkve, Vlade Srbije i lokalne samouprave organizovali su u Kruševcu nadrealnu predstavu za kamere u kojoj je glavni akter episkop kruševački David, sa svojim pomoćnicima u svešteničkim odorama, zašao među gajbice i osveštao novi magacin!

O, pivaro, ne podleži iskušenjima: Osveštavanje magacina punog pića

O, pivaro, ne podleži iskušenjima: Osveštavanje magacina punog pića

 

Vladika se pošteno potrudio da otera svakog đavola iz ovog skladišta, ne bi li poslovanje bilo što uspešnije, pa se protegao koliko je visok da dohvati i najviše gajbe! Tako vatrena vodica iz magacina postade sveta vodica, a celoj svečanoj ceremoniji poseban doprinos dade i Bratislav Gašić kao ministar odbrane, što je posebno naglašeno u saopštenju Eparhije kruševačke.

Sledeći put ćemo neki lift: Gašić i vladika

Sledeći put ćemo neki lift: Gašić i vladika

Veza ministra vojnog, episkopa Davida i kompanije „Viva“, ponosnog vlasnika osveštanog skladišta, seže u prošlost, pa ne čudi da su se na važnom poslu našli ovi važni protagonisti. Dobri odnosi Gašića i kruševačkog vladike potvrđeni su i pre dve nedelje kada je na brdu Bagdala, iznad Kruševca, priređeno osveštavanje temelja crkve čiju izgradnju finasira ministar i njegova porodica, a crkvenu ceremoniju je vodio upravo episkop David.

Dokon pop i jariće krsti

Dokon pop i jariće krsti

Gašić je kao dugogodišnji gradonačelnik Kruševca stigao da izgradi odlične odnose sa vlasnikom preduzeća „Viva“ Draganom Anđelkovićem. Oni su, između ostalog, zajedno radili u Privrednom savetu Grada Kruševca kada je ministar bio predsednik tog tela, a Anđelković član. Toliko su im odnosi ostali dobri da Gašiću nije bilo teško da kao ministar potegne iz Beograda i udari kamen temeljac na gotovo svakom objektu koji je Anđelković započeo.

Proslavu Anđelkovićevog najnovijeg poslovnog poduhvata na površini od 2.500 kvadratnih metara u utorak su, kako su javili lokalni mediji, uveličali i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i sa najbližim saradnicima, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branimir Vesić, narodni poslanici, većnici, direktori javnih preduzeća i ustanova, privrednici i brojni drugi gosti.

Sveštenici kao kafanske pevačice

Politički analitičar i direktor marketinške agencije „Pragma“ Cvijetin Milivojević smatra da vladikama nije mesto na ovakvim mestima.
– Bez obzira koliko među bogatima imaju sponzore, našim vladikama je mesto gde je njihovo duhovno stado, među onima koji teško žive i kojima treba pomoć. Nisam stručnjak za duhovni život, ali jesam tradicionalista koji poštuje Crkvu i zaista mislim da vladika ne treba da dolazi na noge nekima koji već imaju i grade novo da bi još više stekli. To je deo onoga što se pežorativno zove novo vreme u SPC i što je pokušao patrijarh Pavle da obuzda, a najočigledniji primer su cenovnici u crkvama. Sveštenici su uveli tarife i ponašaju se kao kafanske pevačice – kaže Milivojević.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply