Vlada Srbije oduzela Kruševcu 220 miliona dinara

Krusevac grad

Primenom najnovijeg seta poreskih zakona budžet Kruševca će ostati uskraćen za oko 220 miliona dinara tvrdi Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca.

Krusevac grad

– Od svih funkcionera SNS najviše sam se protivio ovom predlogu. Zbog manjeg priliva transfernih sredstava moraćemo da smanjimo troškove, ali i da se odreknemo nekih investicija. Evidentan je i višak zaposlenih u gradskoj adminsitraciji. Trenutno su 53 zaposlena višak, a očekujemo da do kraja godine desetak radnika ode u penziju. – kaže Gašić.

Pre nekoliko dana Gradska toplana je, zbog teške situacije i blokade računa, odlučila da 100 radnika pošalje na dvomesečno plaćeno odsustvo tokom kojeg će primati 65% od plate. U opozicionom URS-u ne odobravaju ovakve mere.

– U Toplani je u poslednjih godinu dana na privremenim poslovima zaposleno 17 ljudi, a sada se radnici šalju na plaćeno odsustvo. Tu nema ni ekonomske politike, ni logike. Kod javnih preduzeća u Kruševcu postoji trend da se kratkoročno zadužuju kod banaka kako bi isplatili plate. To je ravno ekonomskoj katastrofi! Mi smo predlagali da se partijsko zapošljavanje barem stopira, ali to se nije dogodilo. – objašnjava Saša Živković, odbornik URS-a, dodajući da će „odbornici njegove stranke podržati sve predloge vlasti koji vode oporavku grada na duže staze“.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply