Višednevni štrajk glađu ispred zgrade gradske uprave Grada Kruševca!

Radoljub Todorović iz Kapidžije u protestu zbog plavljenja dvorišta, podruma i bašti od januara do jula ove godine

 

Radoljub Todorović iz MZ Kapidžija kod Kruševca već šesti dan štrajkuje glađu ispred Gradske uprave zbog plavljenja dvorišta, podruma i bašti od januara do jula ove godine. On tvrdi da se ta voda pojavila posle kvara na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

 

– Njima je u vodovodu pukla neka cevka i kroz šahte je voda prolazila, domaćinstvima nanela ogromnu štetu. Nama je podrum bio pod vodom do 20. jula, kada su nešto radili na bazenu Tekije i onda se voda povukla – priča Radoljub Todorović.

– Posledice su katastrofalne. “Krenuo” je krov, popucali su temelji na dve kuće… U međuvremenu je “pristigla” i fekalna kanalizacija! Zaražene su nam i voćke, bašta, bunar.

Todorović, kome se ispred Gradske uprave pridružuje supruga Gordana, dodaje da glavnog krivca vidi u JKP Vodovod, ali da zamera i GU što ne može da dođe do potpune dokumentacije. Ne veruje da su u pitanju podzemne vode kao što je to u mišljenju Direkcije za urbanizam navedeno kao jedna od mogućnosti i navodi da se ovo preduzeće nije decidno izjasnilo o uzroku ostavljajući to na procenu ekspertima.

U JKP Vodovod ističu za “Novosti” da su ceo slučaj ispitivali od 24. aprila do 17. juna i samo za te namene utrošili 736.000 dinara. Više puta su kopali, merili, analizirali sistem u dužini od 1,9 kilometara sve do rezervoara.

– Razumemo problem porodice Todorović i jako nam je žao, ali delatnost kojom se bavi JKP Vodovod nije uzročnik problema porodice Todorović i ostalih porodica iz Kapidžije – ističe Dragan Ćurčić, direktor Sektora održavanja u gradskom vodovodu. – Vodovodna i kanalizaciona instalacija nisu u vezi sa problemom koji imaju, što je zaključeno nakon svih ispitivanja u koja su bili uključeni i predstavnici Direkcije i komunalne inspekcije. Ništa se nije kopalo na mreži od maja do septembra, samo smo radili ozračivanje. I nakon završenih ispitivanja još tri puta smo po pozivu inspekcije izlazili na teren. Temeljno smo ispitivali i šahte, Todorovićima je ponuđena drenaža zemlje.

U Gradskoj upravi demantuju Todorovićeve navode da kriju dokumentaciju.

– Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Kruševac, je po dobijenoj prijavi od strane Radoljuba Todorovića iz Kapidžije, koja se odnosila na pojavu voda u dvorištu imenovanog, preduzelo sve mere predviđene Zakonom i podzakonskim aktima uz angažovanje stručnih lica JKP “Vodovod“ Kruševac, ZZJZ i Direkcije za urbanizam i izgradnju JP Kruševac – navodi se u odgovoru dostavljenom “Novostima”. – O svim preduzetim radnjama imenovani je blagovremeno obavešten od strane Odeljenja i Ovlašćenog lica za postupanje po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply