Veliki dobrotvor – poklanja kuću dobrim a siromašnim učenicima

Daje kuću odličnim, a siromašnim učenicima

Penzionisani komercijalista „14.oktobra” Zoran Ilić (73) iz Kruševca ponudio je besplatno sprat svoje porodične kuće za smeštaj odličnih, a siromašnih učenika.

Daje kuću odličnim, a siromašnim učenicima

Ilić je objasnio da se na ovaj korak odlučio jer kuću ne želi jeftino da proda, niti da je poklanja nekom ko ima para, već da je ustupi mladima.

„Ja sam penzioner koga ne drži mesto – tri, četiri meseca živim u Beogradu, isto toliko u Ulcinju, a u toj kući živim sa suprugom samo u toku zime. Da prodam kuću, ne isplati se jer su cene niske, neću ni da je poklanjam, a šteta je da stoji prazna”, rekao je Tanjug Ilić, koji se sada nalazi u Crnoj Gori.

„Tu kuću nisam zaradio. Nasledio sam je od roditelja i ostaviću je mojim naslednicima, a pre nego oni počnu da žive u njoj, hoću da je ustupim mladima”, kazao je penzioner koji se bavi i jogom.

On ističe da je, pre nego što je „iz protesta” objavio na porodičnoj kući oglas „Ako si darovit/a, a još i dobar đak, u ovoj kući imaš besplatan boravak”, svim srednjim školama u Kruševcu poslao mejl u kome je zamolio profesore da mu kažu kome je potreban smeštaj, jer želi da pomogne.

„Međutim, ni na jedan mejl mi nisu odgovorili”, rekao je Ilić i objašnio da je onda rešio da oglas stavi javno za šta je angažovao umetnike, članove udruženja Asocijacije mladih kojima će izdati prizemlje kuće.

Kuća površine 130 metara kvadratnih nalazi se u Vojvođanskoj ulici u Kruševcu, i u njoj bi, prema Ilićevim rečima, moglo da živi šestoro učenika u tri dvokrevetne sobe.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply