Vakcinisano rukovodstvo grada Kruševca

VAKCINISALO SE CELO RUKOVODSTVO GRADA KRUŠEVCA! Ovo je najefikasniji način zaštite od korone, GRADONAČELNICA JE BILA PRVA!

Gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović, zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović,načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić i zamenik načelnika Vesna Anđelić, danas su se pridružili brojnim građanima u aktuelnom procesu vakcinacije protiv virusa kovida 19. Osim rukovodstva Grada, i zaposleni u Gradskoj upravi odazvali su se pozivima struke, odabravši najefikasniji način zaštite od pandemijskog virusa.

Lica koja su danas bila prijavljena za imunizaciju, primila su kinesku vakcinu „Sinofarm“.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja dr Marine Kostić, do sada je oko 11 000 Kruševljana primilo prvu dozu vakcine, a revakcinacija je 21 dan nakon vakcinacije. Sa davanjem prvih vakcina u Kruševcu početo je 19.januara, a od sutra kreće i revakcinacija. Očekuje se i dopremanje ruske vakcine „ Sputnjik V“.

Gradonačelnik Jasmina Palurović je izjavila da je izuzetno bitno za sve građane da se vakcinišu, kako bi zaštitili sebe i svoje porodice od bolesti koja je, na žalost odnela i mnoge živote. Takođe, to je i jedini put postizanja tzv. kolektivnog imuniteta, kako bi brojka zaraženih na nacionalnom nivou počela da pada.

Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo odzivom Kruševljana i pozvala građane koji se nisu prijavili, da to učine putem portala e – uprave, uz opciju da odaberu jednu od pet vakcina koje su u ponudi.

Inače, u Hali sportova se radi na 7 punktova, zdravstveno osoblje čini 14 lekara i 28 medicinskih sestara, uz brojne volontere Doma zdravlja i Crvenog krsta, kao i organe reda.

Kurir.rs / Ž. M.

Link: https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3620851/vakcinisalo-se-celo-rukovodstvo-grada-krusevca-ovo-je-najefikasniji-nacin-zastite-od-korone-gradonacelnica-je-bila-prva

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply